Nyt fra Svebølle i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Grevetoften, Greve (2 anmeldelser)
Niels Juelsgade, Køge
Søen, Karlslunde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Gyvelvej, Kirke-Hyllinge
Silovej, Karlstrup, Karlslunde
Parkvej, Solrød Strand
Odinsvej, Høng


Brand i kælder – Ahlgade, Holbæk

Kl. 10.35 rykkede brandvæsnet og politiet ud til kælderen under en fastfoodrestaurant i Ahlgade i Holbæk, idet restaurantpersonalet havde opdaget gnister i et køleskab.

Politiet kunne konstatere, at personalet selv havde brugt en pulverslukker for at slukke nogle gnister i køleskabet, som forinden havde udviklet en del røg. Der var ikke sket nogen skade på hverken personer eller fast ejendom, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 12.19 var et køretøj forulykket i det østgående spor på Vestmotorvejen ved Ringsted, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 61-årig mand fra Stenlille under kørsel i en personbil havde påkørt autoværnet i midterrabatten. Han blev undersøgt af ambulancepersonalet, men var sluppet uskadt fra uheldet, der ikke havde involveret øvrige trafikanter.

Overhalingssporet på motorvejen var dog afspærret frem til kl. ca. 13.30, hvor et bugseringskøretøj havde fået fjernet den forulykkede personbil.

Lov om euforiserende stoffer – Holbæk

Kl. 12.28 tog politiet på besøg hos en 53-årig mand fra Holbæk med baggrund i en mistanke om, at han på sin bopæl i den centrale del af Holbæk by måske kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Ved hoveddøren kunne politiet konstatere en hashlugt fra hans bopæl, hvor politiet efterfølgende fandt en joint liggende frit fremme. Ved en efterfølgende ransagning fandt politiet hashklumper med en samlet vægt på godt 15 gram. Hashen blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Telefonbedragerier og forsøg herpå – Roskilde / Køge

Tre anmeldelser modtog politiet i løbet af tirsdagen om såkaldte telefonbedragerier eller forsøg herpå i Roskilde og Køge.

Første anmeldelse skete kl. 12.48, da en 93-årig kvinde fra Roskilde anmeldte, at hun mandag eftermiddag var blevet kontaktet af en falsk, kvindelig bankmedarbejder, der havde fuppet til at tro, at hendes dankort var blevet misbrugt, så kortet og dets PIN-kode skulle udleveres til en anden, falsk bankansat.

En 20-30-årig mand, lys i huden, 175-180 cm høj, spinkel af bygning og iført tophue dukkede op på den 93-åriges bopæl og fik udleveret dankortet, som efterfølgende er blevet misbrugt for mindst 20.000 kr.

Kl. 17.46 kom endnu en anmeldelse fra Roskilde, idet en 80-årig kvinde tirsdag eftermiddag var blevet kontaktet af en falsk, mandlig bankmedarbejder. Han fik overtalt den 80-årige til at udlevere dankort med tilhørende PIN-kode til en anden mandlig og falsk bankmedarbejder. Han dukkede op, mens telefonsamtalen blev opretholdt, og fik dankortet udleveret samtidig med, at den 80-årige blev lovet en opringning fra sin bank.

Da banken ikke ringede som oplyst, undersøgte den 80-årige årsagen nærmere i sin bank, der så kunne oplyse sagens rette sammenhæng, herunder at dankortet var blevet misbrugt til kontanthævninger for et endnu ukendt beløb.

Kl. 15.01 kontaktede pårørende til en 91-årig kvinde fra Lille-Skensved politiet, fordi den 91-årige havde oplyst til familien, at hun var blevet ringet op af nogen, der ville afhente hendes dankort.

Politiet fik klarlagt, at hun om eftermiddagen var blevet kontaktet en fremmed mand fra Nordea i Glostrup, som havde oplyst, at der var problemer med hendes dankort. Kortet skulle derfor udleveres til en mand, som ville afhente det på hendes bopæl.

Den 90-åriges pårørende havde inden anmeldelsen fået klarlagt, at der aldrig dukkede nogen op for at afhente dankortet, så politiet har i dette tilfælde registreret sagen som et forsøg på bedrageri.

Politiet vil i anledning af anmeldelserne gentage opfordringen om at være særdeles skeptisk over for uventede telefonopkald fra personer, der udgiver sig for at være fra f.eks. et pengeinstitutet. Bed om pågældendes navn og arbejdsplads, hvorefter et kontrolopkald via hovedtelefonnummeret ofte vil afsløre fupnummeret.

Samtidig vil politiet gerne opfordre til en snak i familien om denne type af kriminalitet, da politiet kan konstatere, at det som hovedregel er ældre borgere, som bliver kontaktet på denne måde og fuppet til udleveret af et betalingskort med tilhørende PIN-kode, så kortet efterfølgende kan misbruges til kontanthævninger.

Blufærdighedskrænkelse i toget – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 13.19 anmeldte en 65-årig kvinde fra Roskilde, at hun kort forinden anmeldelsen havde fået krænket sin blufærdighed i toget på togstationen i Roskilde.

Hun var på vej ind i toget, da hun en mand bag hende berørte hende med hænderne på hofterne og bagdelen, ligesom manden var så tæt på med underlivet, at hun kunne mærke hans berøring.

Manden løb herefter fra stedet i ukendt retning og blev af kvinden beskrevet som 30-25 år, brunlig i huden, 170-180 cm høj, almindelig af bygning, sort mellemlangt hår, iført grøn T-shirt og trekvartlange bukser.

Politiet har optaget rapport om blufærdighedskrænkelse, hvori eventuelt overvågningsmateriale fra stationsområde kan forvente at ville indgå for at få identificeret den mistænkte.

Færdselsuheld – Klovbyvej / Nordhældvej, Klovby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.00 var to bilister stødt sammen i det uregulerede vejkryds Nordhældvej – Klovbyvej – Klovbygade i Klovby ved Jerslev Sj.

Det viste sig, at en 55-årig kvinde fra Kalundborg som fører af en personbil var kørt ad Nordhældvej mod øst frem til krydset ved Klovbyvej. Her fortsatte hun frem over vigelinjen for at fortsætte videre ad Klovbygade, men stødte under passagen af Klovbyvej sammen med en personbil, som 57-årig mand fra Gentofte førte i nordlig retning. Hans bil blev ramt på venstre bagskærm, så bilen snurrede rundt og endte i grøften.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Buerupvej, Buerup, Jyderup – Kalundborg

Kl. 17.06 fik politiet en anmeldelse om, at en påkørsel af et hus med en traktor havde udviklet sig til både skænderi og håndgemæng mellem føreren af traktoren og husejeren.

Politiet rykkede hurtigt ud til stedet, hvor parterne var faldet til ro. Det viste sig, at en 36-årig mand fra Jyderup som fører af en traktor havde påkørt et hus med en 50-årig mandlig beboer fra Jyderup. Der var opstået et mindre hul i husmuren som følge af påkørslen, som beboeren konfronterede traktorføreren med på en sådan måde, at der opstod et mindre slagsmål. Ingen af dem kom til skade herved, og ingen var kommet til skade som følge af påkørslen af huset.

Da den 36-årige traktorfører var påvirket af spiritus under kørslen i traktoren, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelsen for spirituskørsel. Han blev løsladt efter afhøring til sagen og udtagelse af en blodprøve, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Mand overfaldet i kabinescooter – Bredgade, Kalundborg

Kl. 17.27 fik politiet en anmeldelse fra en 45-årig mand fra Kalundborg, som ca. 10 minutter tidligere var blevet overfaldet under ophold i en kabinescooter i Bredgade i Kalundborg.

En mand havde pludselig knust ruderne i den 45-åriges kabinescooter og slået ud efter ham med en hammeren, så han var blevet ramt på skulderen. Desuden havde manden ødelagt instrumentpanelet i kabinescooteren, inden manden havde forladt stedet.

Politiet fik ved afhøringen af den 45-årige identificeret en mistænkt, som politiet ledte efter om aftenen og indtil først på natten, hvor politiet fik lokaliseret og anholdt en alkoholpåvirket, 25-årig mand fra Kalundborg kort efter kl. 02.00 natten til onsdag.

Den anholdte blev sigtet for hærværk og grov vold i en sag, hvis motiv tilsyneladende er en tvist af privat karakter mellem de to involverede parter.

Færdselsuheld – Frederiksberg / Øresøvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 18.34 var flere biler blevet impliceret i et sammenstød i krydset Frederiksberg – Øresøvej i Svebølle, så tre ambulancer og en lægebil var sendt til uheldsstedet.

De involverede køretøjer spærrede for trafikken i krydset, så Movia blev kontaktet med henblik på omlægning af busruter mv. Uheldsstedet blev afspærret med skiltevogne, der blev tilkaldt.

Politiet kunne konstatere, at to personbiler samt endnu en personbil med tilkoblet trailer var involveret i sammenstødet.

En 52-årig mand fra Føllenslev og en 12-årig dreng som passager i samme bil blev begge bragt til forskellige sygehuse til undersøgelse og fornøden behandling, mens de to førere af de to øvrige personbiler blev tilset af ambulancepersonalet på uheldsstedet. De havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader.

En bilinspektør blev tilkaldt til undersøgelse af uheldsstedet og de implicerede køretøjer, da der umiddelbart var mistanke om alvorlig tilskadekomst hos den 52-årige.

Politiet og bilinspektør fik i forbindelse med undersøgelser og nogle afhøringer klarlagt, at den 52-årige som fører af en personbil ad Frederiksberg i nordlig retning af ukendte årsager havde haft retning mod en modkørende personbil. Den blev ført af en 38-årig mand fra Kalundborg, som var kørt ind i en venstresvingsbane før svingning til venstre ad Øresøvej. Han opdagede risikoen for en frontal kollision og undveg mod højre, så hans bil blev ramt på bageste del af venstre side.

Sammenstødet mellem de to parter bevirkede, at en 38-årig mand fra Store-Fuglede som fører af en tredje personbil med tilkoblet trailer og kørende i sydlig retning af Frederiksberg også blev impliceret.

Alle tre biler blev bugseret væk fra uheldsstedet, som var blevet ryddet kl. ca. 22.00, så trafikken kunne normaliseres.

Den 52-årige er fortsat indlagt på et sygehus til behandling for sine kvæstelser, men meldes uden for livsfare. Politiet skal afhøre ham til uheldet, når han er i stand til at deltage heri. Den 12-årige var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Færdselsuheld – Odsherredvej / Vesterlyngvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 20.34 fik politiet via alarm 112 melding om, at to bilister var stødt sammen i det lysregulerede vejkrydset Odsherredvej – Vesterlyngvej i Nykøbing Sj., så ambulancer var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 67-årig mand fra Allerød var kørt i en personbil ad Vesterlyngvej mod vest og ind i krydset, hvor han ville svinge til venstre. Samtidig kom en 21-årig mand fra Holbæk som fører af en varebil kørende ad Odsherredvej i sydlig retning, så de to bilister stødte sammen i krydset.

To personer i bilerne blev bragt til kontrol på skadestuen, men hverken disse eller de to implicerede parter var kommet til skade ved sammenstødet.

Politiet har optaget rapport om færdselsuheldet og vil prøve at få klarlagt lyssignalernes farve i parternes færdselsretninger på uheldsstedet, idet politiet mistænker en af parterne for at være kørt frem mod rødt lys.

Færdselsuheld – Hovedvejen, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 22.11 var to bilister stødt sammen på Hovedvejen i Osted i det sydgående spor, men ingen af parterne var kommet til skade.

Det viste sig, at 62-årig kvinde fra Korsør var bremset op bag en forankørende bilist, der skulle foretage et venstresving. Opbremsningen opdagede en 25-årig mand fra Fredericia for sent, så han påkørte bagenden af den 62-åriges bil.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Uorden ved sygehuset – Henriettevej, Holbæk

Kl. 23.52 måtte politiet rykke ud til Henriettevej, hvor to mænd var i indbyrdes slagsmål og med en kvinde som tilskuer.

Politiet fik på stedet kontakt til de tre personer, der alle kendte hinanden. Der var dog opstået en intern uenighed, der resulterede i, at to mænd på 21 og 22 år røg i slagsmål med hinanden.

Politiet anså den 21-årige mand fra Søborg som den part, som måtte frihedsberøves for at få skabt ro på stedet, så han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Anholdelsen gav for den 21-årige anledning til nogle nedsættende udtalelser om politiet, så han også blev sigtet for fornærmelig tiltale mod politiet.

Den 21-årige blev transporteret til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen, indtil han skønnes at være faldet til ro.

Færdselsuheld – Hovedgaden / Gammel Skovvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 06.31 var en personbil og en bus impliceret i et sammenstød i krydset Gammel Skovvej – Hovedgaden i Regstrup. Ingen af parterne var kommet til skade, og der var kun sket mindre materiel skade på køretøjerne.

Det viste sig, at en 43-årig mand fra Regstrup som fører af en personbil var kørt ad Hovedgaden mod syd frem til krydset ved Gammel Skovvej. Her fortsatte han frem over vigelinjen og kørte ind i siden på en bus, som en 68-årig mandlig buschauffør førte ad Gammel Skovvej i vestlig retning.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet, fordi den 43-årige ikke havde noget kørekort og derfor ikke måtte være fører af et køretøj, som krævede et kørekort. Desuden vil politiet forsøge at få klarlagt, hvor morgensolen kan have haft indflydelse på den 43-åriges mulighed for at orientere sig.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi