Nyt fra Svebølle i politiets døgnrapport

Profilbillede

Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Industrivej, Bjæverskov
Sleipnersvej, Ringsted

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tinggårdsvej, Herfølge
Mønstedvej, Greve
Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge
Klosterparkvej, Kalundborg

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Sygehusvej, Roskilde
Benedikte Alle, Karlslunde
Ringstedvej, Lellinge, Køge

Ukrudtsbrænder antændte skur – Finlandsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 13.03 kørte politi og brandvæsen til brand i et skur på Finlandsvej i Høng, hvor en 57-årig mand fra Svebølle havde været i gang med en ukrudtsbrænder. Flammen fra ukrudtsbrænderen havde antændt noget halm, som bredte sig til skuret. Brandvæsnet fik branden under kontrol før den spredte sig til andet. Ingen personer kom noget til, men skuret fik brandskader. Den 57-årige mand blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild. Han erkendte sagen og kan forvente en bøde fra politiet.

 

Firmabil taget fra firmaejer uden kørekort – Trekroner Alle, Roskilde

Kl.14.05 blev en 24-årig mand fra Hvidovre stoppet i en varebil på Trekroner Alle ved broen over Holbækmotorvejen. Bilisten havde ikke et gyldigt kørekort at fremvise, da han var frakendt førerretten grundt tidligere sager om narkokørsel og høj hastighed.

Den 24-årige mand havde kørt gentagne gange uden gyldigt kørekort, så politiet beslaglagde hans bil med henblik på konfiskation. Bilen var en firmabil, men manden ejede selv enmandsfirmaet, og derfor var grundlaget for konfiskation opfyldt.

Bilejeren accepterede beslaglæggelsen, og retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres, når straffesagen skal afgøres.

 

Narkobilist i varebil – Hovedgaden, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.15 stoppede en patrulje en varebil med en 27-årig mand fra Vemmelev bag rattet. Han kørte på Hovedgaden mod nord, da betjentene blinkede ham ind til siden i en rutinekontrol. En test med narkometeret viste positiv for euforiserende stoffer, men den 27-årige nægtede at være påvirket. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, som nu skal afklare, om han havde stoffer i blodet under kørslen. Når resultatet af blodprøveanalysen kommer vil den 27-årige høre mere i sin sag.

 

Fuld mand skabte uro – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 18.39 anmeldte beboere i Skibbrogade i Kalundborg, at en fuld mand skabte utryghed ved at råbe i gaden. En patrulje kørte til Skibbrogade, hvor de traf en 72-årig mand fra Kalundborg, som blev sigtet for i spirituspåvirket tilstand gentagne gange at have råbt og skreget, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Han nægtede forholdet, men kan forvente en bøde for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Den 72-årige blev herefter bortvist fra stedet.

 

Påvirket bilist med narko i bilen – Oddenvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 21.29 bemærkede en patrulje en bil uden nummerplader, der kørte ad Oddenvej i retning mod Sjællands Odde. Bilen stoppede ikke, da patruljen tændte blinket, men fortsatte videre frem. Bilisten blev stoppet i Lumsås, hvor det viste sig at kvinden bag rattet havde flere overtrædelser på samvittigheden. Den 25-årige kvinde fra Odsherred bag rattet havde ikke et gyldigt kørekort, bilen var hverken indregistreret eller forsikret, og hun var påvirket af stoffer og spiritus. En alkometertest viste en promille over det tilladte, og hun erkendte at have indtaget kokain, amfetamin og hash forud for kørslen.

Patruljen ransagede bilen, hvor de fandt 2,7 gram kokain og 5,8 gram amfetamin, som kvinden blev sigtet for at besidde. Hun blev desuden sigtet for de mange færdselsforseelser og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Kvinden erkendte alle sager, og vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøverne kommer.

 

”Skud” var larm fra fyrværkeri – Vallekildevej, Skippinge, Hørve – Odsherred

Kl. 22.24 kom et alarmopkald fra en borger, som mente at have hørt skud i området omkring syd for skolen i Skippinge. Flere patruljer satte kursen efter den alvorlige melding, men fandt ingen tegn på, at der var blevet skudt. Betjentene talte med flere borgere i området, hvilket gav mistanke om, at nogle unge havde afskudt kanonslag. Patruljerne blev i området, men der kom ikke flere skudlyde, og politiet fandt ikke frem til nogen som kunne mistænkes for at fyre krudt af.

 

Musikanlæg taget med for at stoppe larm – Nyrup, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 23.18 anmeldte beboere i Nyrup, at der var meget larm fra et sommerhus i området, hvor der blev holdt en fest med høj musik. De havde flere gange i løbet af dagen været ovre ved sommerhuset og bedt en gruppe unge skrue ned for volumen uden resultat.

Da patruljen ankom til adressen hørtes meget høj musik fra huset, hvor der blev afholdt fødselsdag. En gruppe på omkring 40 mennesker festede til musik fra en soundbox, og patruljen gav ejeren af musikanlægget en advarsel om at skrue ned, da anlægget ellers kunne tages med. Musikken blev dæmpet for en stund, men bare 30 min senere var der igen musik for fuld udblæsning.

Patruljen satte nu igen kursen til sommerhuset, hvor soundboksen nu var blevet skiftet ud med et højtalersystem bestående af tre store højtalere. Betjentene tog højtalerne med for at få ro på stedet. Ejeren af musikanlægget fik af vide, at han kunne hente sit anlæg på Holbæk politistation næste morgen. Herefter blev der ikke anmeldte mere musik til ulempe fra Nyrup.

 

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 01.58 sigtede og anholdt en patrulje en 36-årig mand fra Viby Sj., som kørte ad Køge Bugt Motorvejen i narkopåvirket tilstand. En narkometertest viste positiv for hash og amfetamin, hvilket bilisten også erkendte at have indtaget. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når svare på analysen kommer, vil den sigtede høre mere i sin sag.

 

Vækket af indbrudstyv – Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 03.12 anmeldte en mand i 80´erne at han kort forinden var blevet vækket ved, at der stod en mand i hans soveværelse. Manden stak af ud af en terrassedør i ukendt retning, hvorefter anmelderen konstaterede, at han pung var væk.

Indbrudstyven beskrives som: Mand, dansk af udseende, 25-35 år, 165-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: langt ansigt, lange skægstubbe, Iført: rødlig bluse og lærredsbukser, Medbragte: lille håndtaske

Flere patruljer blev straks sendt til Strøby Egede for at lede efter den flygtende mand. En hundepatrulje søgte spor fra stedet, men fik ikke resultat af søgningen. Politiet undersøgte villaen for spor og afhørte beboeren.

Politiet efterforsker nu sagen og forsøger at finde frem til den mistænkte mand. Vidner som har set den beskrevne mand i området omkring Skovvangsvej tidligt i morges, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes ringe til poltiet på tlf. 114.

 

OPFØLGNING

 

Straksdom og løsladelse – Indbrud i udhus – Greve

Retten i Roskilde idømte i et grundlovsforhør en 31-årig mand fra Litauen, men med fast ophold i Danmark, en betinget fængselstraf på 30 dage for tyveri af værktøj fra et ulåst skur på Mølleskovvej i Greve natten til onsdag. Den 31-åriges betingede frihedsstraf skal dog ikke afsones, såfremt han overholder vilkårene om bl.a. samfundstjeneste. Endvidere fik han også en advarsel om udvisning fra Danmark.

I samme grundlovsforhør i samme sag blev en 36-årig mand fra Litauen også fremstillet og sigtet for tyveri sammen med den 31-årige, men retten fandt ikke grundlag for at dømme ham. Anklagemyndigheden frafaldt derfor sigtelsen mod den 36-årige, som blev løsladt ved afslutningen af grundlovsforhøret.

Den 31-årige blev også løsladt, men vil dog høre nærmere fra myndighederne, når samfundstjenesten skal gennemføres.

 

Varetægtsfængsling – Narkobilist snød med sin identitet – Ringsted

En 27-årig mand fra Litauen blev varetægtsfængslet i tre uger i forbindelse med et grundlovsforhør i Retten i Roskilde, hvor han blev sigtet for overtrædelse af dels et indrejseforbud i Danmark, dels for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive sig for en anden, som derved kunne risikere at blive dømt for noget, som vedkommende ikke havde gjort.

Litaueren var mandag blevet stoppet som fører af en litauisk bil på Vestmotorvejen ved Ringsted og havde i forbindelse med en sigtelse og anholdelse i anledning af en mistanke om kørsel i narkotikapåvirket tilstand udgivet sig for at være en 28-årig mand fra Litauen.

Den tvivl om førerens reelle identitet havde politiet så efterprøvet tirsdag eftermiddag, hvor føreren ville have bilnøglen til sin bil udleveret på Køge politistation. Her havde politiet så fået førerens identitet kontrolleret og fastlagt som en 27-årig mand fra Litauen med et indrejseforbud i Danmark.

Retten bestemte, at litaueren skulle varetægtsfængsles, mens politiet og anklagemyndigheden afventer analyseresultatet af den udtagne blodprøve efter mistanken om narkokørsel. Anklagemyndigheden forventer en dom over litaueren ved varetægtsfængslingens ophør.Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi