Nyt fra Svebølle i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Slangealléen, Lejre

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hovedvejen, Rorup, Lejre
Fanøvej, Kirke-Såby
Stevnshøjvej, Store-Heddinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Kirke Øresøvej, Svebølle

Tyveri fra køretøjer:

Nemovej, Solrød Strand

Farlig kørsel på knallert – Ugerløse, Tølløse og Holbæk

Kl. 07.55 mødte en patrulje en crosser-lignende knallert i Ugerløse, som både larmede og kørte for stærkt. Der var desuden ingen synlig nummerplade på køretøjet, så patruljen havde mange gode grunde til at stoppe den. Så let gik det dog i første omgang ikke, da knallertføreren blot satte farten op ved synet af de blå blink.

Crosseren kørte i høj fart op imod 100 km/t væk fra patruljen igennem Ugeløse By, hvor der er 50 km/t tilladt. Herefter fortsatte den videre af Hovedvejen mod Sorø og videre mod Dianalund. På sin vilde kørsel forsøgte knallertføreren at undslippe ved at køre over spærrelinjer, og at presse patruljebilen over i modkørende vejbane. Knallerten kørte ind på et stisystem, hvor patruljen tabte knallerten af syne.

Politiet fik under den lange køretur et godt blik på knallerten. Efter nogle undersøgelser førte det betjentene på sporet af knallerten på en adresse i Tølløse, hvor det viste sig at både knallerten og den unge mand, der havde kørt den, opholdt sig. Nu måtte den 17-årige unge mand fra Hvalsø stå skoleret for betjentene, da han blev sigtet for sin hasarderede kørsel, men også for straffelovens regler om fareforvoldelse, da han bragte andre trafikanter og betjentene i fare undervejs. Drengens forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Crosseren, som viste sig at være en tunet lille knallert, der højst må køre 30 km/t, blev taget med ind til undersøgelse på rullefelt for at måle knallertens tophastighed. Knallerter er ikke omfattet af reglerne om vanvidskørsel, så det var derfor ikke muligt at konfiskere køretøjet, som vil blive genudleveret til ejeren efterfølgende. Det er så op til ejeren at gøre knallerten lovlig, før den igen kører på gaden. Først anden gang man sigtes for at køre på en ulovlig knallert er reglerne for konfiskation opfyldt.

Den 17-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen senere.

Mand i bil skabte utryghed – Linkøpingvej, Roskilde

kl. 08.48 fik politiet anmeldelse om, at en 11-årig dreng kort forinden havde haft en ubehagelig oplevelse, da han cyklede i skole. Drengen cyklede af Flækkerupstien, da han blev passet op af en mand i en bil, som tilbød ham slik og en køretur. Drengen afslog tilbuddet, men bilen kørte efter ham et stykke tid, inden drengen kunne komme væk via en cykelsti. Da drengen kom i skole blev sagen anmeldt til politiet, som nu har afhørt drengen og hans forældre. Skolen har orienteret forældrene til eleverne på skolen om episoden. Politiet har ikke på nuværende tidspunkt fået yderligere anmeldelser om lignende hændelser i området.

Manden i bilen beskrives som:

Muskuløs af bygning, 30-40 år, hudfarve: hvid, hårlængde: kort, yderligere kendetegn: store øjenbryn, talte: dansk, Iført: sort overdel af mrk. Adidas og opadvendt kasket. Han kørte i en blå større personbil.

Politiet undersøger nu sagen nærmere for at forsøge at identificere manden i bilen, for at afklare hans baggrund for at henvende sig til drengen. Borgere som har oplysninger om den beskrevne mand eller bil bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Hash med på besøg – Stevns

Kl. 12.10 anmeldte personalet på Den Sikrede Institution Stevnsfortet, at de netop havde tilbageholdt en besøgende, som under en visitation blev fundet i besiddelse af en stor klump hash. En patrulje satte kursen til institutionen, hvor de traf en 52-årig kvinde fra Sydsjælland, som erkendte at hun havde forsøgt at tage de ca. 100 hash med ind til besøget hos en pårørende. Hun blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse. Politiet ransagede efterfølgende hendes adresse, men fandt ikke yderligere ulovligt. Kvinden blev bortvist fra institutionen, hvor hun fik inddraget sin besøgstilladelse. Hun vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Bil taget fra vanvidsbilist – Roskilde, Borup – Køge

Lige før kl. 13.56 kørte en bilist over for rødt lys lige foran en patruljebil på Ringstedvej i Roskilde. Patruljen kørte efter bilisten for at stoppe ham, men han gassede i stedet op ud af byen mod Osted. Speederen blev trykket i bund og adskillige færdselsregler blev tilsidesat under hans flugt fra politiet. Flere gange måtte andre trafikanter trække ind for at undgå sammenstød, og bilisten kørte med høj fart, så flere patruljer blev sat ind på at stoppe den farlige kørsel. Bilisten drejede af mod Borup, og på Vestre Ringvej i Borup fik flere patruljer lukket flugtbilisten inde. Han påkørte en patruljebil og en anden bilist før han stoppede og blev anholdt. Ingen personer kom noget til, men der kom skader på flere biler.

Bilisten viste sig at være en 52-årig mand fra Roskilde, som blev testet med narko- og alkometer, som ikke viste noget ulovligt. Den 52-årige blev taget med til at stationen til afhøring, men her kom der intet frem om, hvorfor han stak af fra politiet. Sagen blev juridisk vurderet, hvor der blev fundet grundlag til at beslaglægge bilen for vanvidskørsel, men ikke til at fremstille den anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han kan dog forvente at høre meget mere fra politiet i sin sag om vanvidskørsel og fareforvoldelse.

Politiet søgte i går vidner til den farlige kørsel, som kan være med til beskrive vanvidskørslen. Flere har henvendt sig, men politiet vil stadig gerne høre fra borgere, der har set nogen farlige situationer eller har måtte bremset/undviget i forbindelse med vanvidskørslen. Vidneforklaringer kan være meget vigtig dokumentation i sagen.
Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Narkokørsel og hash på lommen – Holbæk

Torsdag eftermiddag og aften var lokalbetjentene på gaden i Holbækfor at møde de unge, men med særligt fokus på utryghedsskabende ting i bymidten herunder narkomisbrug. Kl. 15.50 i Ahlgade stoppede de en bil med en 22-årig mand fra Skævinge bag rattet. En test med narkometeret viste positiv for hash, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 22-årige blev visiteret, hvor der blev fundet 6,53 gram hash. En yngre mandlig passager virkede også skæv, så også han blev visiteret, men havde intet ulovligt på sig. Den 22-årige blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, men vil høre mere i sagen, når resultatet af analysen kommer.

Kl. 20.45 gik patruljen en tur på Holbæk Station, da de så en yngre mand i venterummet, der stod med flere klumper hash fremme. Den 22-årige mand fra København blev sigtet for lov om euforiserende stoffer, og betjentene beslaglagde en pose med i alt 14,03 gram hash fra manden. Han erkendte sagen, og betjentene tog en snak med ham om muligheden for at få hjælp fra en misbrugsvejleder. Han kan forvente en bøde i sagen.

Tricktyveri – Kordilgade, Kalundborg

kl. 15.49 anmeldte Kunstnerhuset i Kordilgade, at en udenlandsk udseende kvinde var kommet ind i butikken og fandt en masse ting hun ville købe. Da kvinden ville betale, havde hun kun store sedler, som de havde problemer med at veksle i forretningen. En medarbejder tog sin egen 500 kr seddel for at veksle, men herefter skabte kvinden forvirring og ville alligevel ikke købe noget. Da kvinden havde forladt forretningen opdagede personalet, at der manglede de 500 kr. Den udenlandske kvinde havde også været i andre butikker i gågaden, så butiksejerne opfordres til at være opmærksomme og anmelde det til politiet, hvis de oplever lignende episoder. Også selvom det ikke lykkedes at narre penge fra butikkerne.

Uenighed om parkering førte til slagsmål – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

kl. 15.26 kom et 112 opkald om slagsmål mellem to mænd på en parkeringsplads foran et supermarked på Algade i Gørlev. En patrulje satte kursen, men der var ro på stedet, da de kom frem. De to stridsbrødre kendte hinanden fra lokalområdet, men var blevet uenige i forbindelse med at den ene skulle parkere sin bil på P-pladsen. De var kommet op at skændes og det havde udviklet sig til slagsmål. De to mænd i 50´erne blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og blev sendt i hver sin retning. De kan begge forvente en bøde i sagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi