Nyt fra Svebølle i politiets døgnrapport

Profilbillede

Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Store Valbyvej, Østrup, Veksø Sj.

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Søagerparken, Greve (2 anmeldelser)
Jerismosevej, Greve (forsøg)
Søndre Strandvej, Solrød Strand
Hækkerupsvej, Ringsted
Bymarken, Roskilde (forsøg)

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Svejsegangen, KarlslundeRingstedvej, Holbæk

 

Færdselsuheld – Ringstedvej / Kongebrovej, Køge

Kl. 07.17 slog en 54-årig mand fra Næstved som part i et færdselsuheld alarm til politiet, idet han var blevet påkørt af en anden bilist. Sammenstødet havde nu medført, at der var trafikale problemer på uheldsstedet.
Politiet kørte til uheldsstedet, hvor begge vognbaner på Ringstedvej var spærret som følge af sammenstødet, hvilket gav trafikale problemer. Bugseringskøretøjer var dog tilkaldt til at flytte de implicerede biler.

 

Det viste sig, at den 54-årige i en personbil var kørt ad Ringstedvej mod øst, da han ud for sidevejen Kongebrovej blev påkørt af en varebil, som en 21-årig mand fra Køge førte ad Kongebrovej mod nord og frem over vigelinjen ud på Ringstedvej.
Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, som politiet undersøger nærmere ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

 

Kl. ca. 08.00 kunne trafikanterne igen passere uheldsstedet uden problemer.

 

Graffitimaler afsløret – Ringsted

Kl. 07.33 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var gået fra et område i den sydlige del af Ringsted by og ad nogle stier i retning mod centrum, herunder ad stier i nærheden af skolerne på Ahorn Alle. Manden havde en spraydåse med sig og kunne mistænkes for at lave graffiti undervejs.

Politiet kørte til området og fik kl. 07.41 kontakt til en 19-årig mand fra Ringsted, der var ved at male graffiti på et skilt ved en af skolerne på Ahorn Alle.

 

Den 19-årige blev anholdt og sigtet for hærværk, hvorefter han sammen med politiet fik klarlagt, at han med sort spraymaling havde skrevet såkaldte tags på et elskab, basketballstativer, en lys kampesten, flere skabe og en dør ved Ahorn-Hallen samt et vejskilt.

Politiet beslaglagde en dåse med sort spraymaling som bevis i sagen og løslod den 19-årige, som nu ud over en straf for hærværk også kan forvente et erstatningskrav i sagen.

 

Færdselsuheld – Søvang, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 08.21 fik politiet via alarmcentralen melding om, at to bilister var stødt frontalt sammen på Søvang ca. 200 meter vest for krydset ved Søvejen. Flere ambulancer var sendt til uheldsstedet, hvortil politiet også kørte.
Tre ambulancer tilså to voksne og et barn, inden de alle tre blev kørt til undersøgelse og eventuel behandling på skadestuerne i hhv. Slagelse og Holbæk.

 

Politiet fik klarlagt, at en 20-årig mand fra Store-Fuglede havde kørt i en personbil ad Søvang mod øst, da der skete et frontalt sammenstød med en anden personbil, som en 29-årig kvinde fra Eskebjerg med en 3-årig dreng som passager førte ad Søvang mod vest.
Den kvindelige part og drengen blev udskrevet efter undersøgelse og behandling på skadestuen, mens den 20-årige blev indlagt til observation.

 

Politiet og bugseringskøretøjer var færdige på uheldsstedet kort før kl. 10.00, hvor trafikanter igen kunne passere uheldsstedet uden problemer. Omstændighederne ved uheldet undersøges nærmere af politiet.

 

Brand i tag – Klitborgvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 10.32 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en alarmmelding om ildebrand i taget på en bygning.
Det viste sig dog ikke at være så omfattende som først antaget, så brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der ikke nåede at forrette skade på fast ejendom.

 

Der var i forbindelse med tagpaparbejde, som en 28-årig mand fra Nykøbing Sj. stod for, gået ild i lidt papiruld under taget. Ud fra disse omstændigheder foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af branden.

 

Spirituskørsel mv. – Åvænget, Køge

Kl. 11.28 bemærkede en patrulje fra færdselspolitiet, at en fører af en varebil anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen, så varebilen blev kort efter standset.

Varebilen blev ført af en 34-årig mand fra Svebølle, som indledningsvist blev sigtet for den ulovlige brug af mobiltelefonen under kørslen. Han deltog efterfølgende i en alkometertest, der gav udslag over det tilladte.

 

Den 34-årige blev derfor også sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Mistænkeligt par – Søgade, Ringsted

Kl. 11.30 henvendte en 84-årig kvinde sig personligt på Ringsted politistation for at oplyse politiet om et mistænkeligt par, som hun havde mødt på en parkeringsplads i Søgade tirsdag formiddag kl. ca. 11.00.

 

Der var tale om en mand og en kvinde, som havde spurgt om hjælp til at veksle en 5 kr.-mønt. Den 84-årige tog sin pung frem for måske at kunne hjælpe, men kom herunder i tanke om, at hun i avisen havde læst om en tilsvarende episode dagen før på samme vej. Derfor skyndte den 84-årige at tage sin pung væk, hvilket fik parret til skyndsomt at forlade stedet – uden at have fået hjælp til at veksle mønten.
Det mistænkelige par blev beskrevet som formentlig udenlandske, da de talte et udenlandsk sprog, som den 84-årige ikke kunne nærmere forklare.

 

Den 84-årige gennemskuede det mistænkelige par, hvis hensigt ifølge politiet måske kunne have været en eller anden form for tricktyveri over den 84-årige, hvis hun havde afsløret indholdet af penge i pungen over for dem.

Politiet har ikke fået identificeret parret, og politiet vil samtidig benytte lejligheden til at minde om at være særdeles skeptisk ved henvendelser om hjælp af denne karakter.

Målrettet kontrol inden for prostitutionsbranchen – Holbæk / Kalundborg

Kl. 13.55 besøgte udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi den første af i alt tre adresser for at kontrollere, om personer inden for prostitutionsbranchen overholder den gældende lovgivning om typisk ophold- og/eller arbejdstilladelser i Danmark.

 

Ved den første kontrol af en adresse i den sydlige del af Holbæk kommune var der intet at komme efter, hvilket også var tilfældet ved besøg på en adresse i den centrale del af Holbæk by.

 

Sidste kontrol foregik sidst på eftermiddagen på en adresse i den centrale del af Kalundborg by, hvor politiet traf to kvinder på 27 og 33 år fra Thailand. De arbejdede begge uden den fornødne arbejdstilladelse i Danmark, hvorfor begge blev anholdt i medfør af udlændingelovens bestemmelser.

 

Det viste sig, at den 33-årige tillige opholdt sig i Danmark uden den fornødne tilladelse hertil, idet hendes visum til Schengen-området og dermed også Danmark var udløbet.

 

De to thailandske kvinder blev sigtet for de forskellige overtrædelser af udlændingeloven, som de hver især kunne mistænkes for at have overtrådt. Efter afhøring til sagerne blev disse straks afgjort, hvorefter politiet forelagde deres sager for Udlændingestyrelsen, som nu skal afgøre ved en administrativ beslutning, hvorvidt kvinderne skal udsendes af Danmark med et indrejseforbud i en periode. Den resolution afventer politiet, som i mellemtiden har anbragt de to kvinder i et arresthus i medfør af udlændingelovens bestemmelser om frihedsberøvelse af udlændinge.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt - Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 14.00 standsede færdselspolitiet en personbil, som en mand førte ad Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning omkring afkørsel 32 Køge.

 

Personbilen blev ført af en 30-årig mand fra København S, som ikke havde erhververet sig et kørekort og derfor ikke måtte være fører af personbilen. Politiet sigtede ham derfor for kørsel uden førerret og beslaglagde efterfølgende personbilen, fordi det nu var fjerde gang inden for de seneste tre år, at den 30-årige blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret.

 

Den 30-årige kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Pige udsat for blufærdighedskrænkelse – Køge Nord-station / Munkevangen, Køge

Kl. 15.24 anmeldte pårørende til en 12-årig pige fra Køge, at en fremmed mand kl. ca. 14.45 havde krænket pigens blufærdighed, da hun cyklede ad stien mellem Køge Nord-S-station og villakvarteret ved Munkevangen.

 

Manden stod med blottet underliv og holdt sit lem i hånden, mens han skiftevis kiggede ned og på den 12-årige pige, da hun cyklede forbi.
Politiet fandt ikke manden, som ifølge pigen blev beskrevet som: A: Mand, 30-35 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Stort sort fuldskæg, Iført: Sort T-shirt og sorte lange bukser.

 

Politiet vil prøve at få manden identificeret ud fra eventuel videoovervågning i området, ligesom politiet i forbindelse med efterforskningen gerne hører fra personer, der måtte have set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lov om euforiserende stoffer – Samsøvej / Bjergmarken, Holbæk

Kl. 19.00 fik en patrulje øje på en gruppe unge mænd, der opholdt sig på en parkeringsplads ved Samsøvej og Bjergmarken.
Trods politiets forsøg på at være tryghedsskabende stak gruppen af fra stedet, men det lykkedes dog at få kontakt til gruppen, så politiet fik identificeret dem som unge i alderen 15-20 år fra Holbæk kommune.

 

En 20-årig mand fra Jyderup blev ved politiets kontrol, da der lugtede kraftigt af hash i området, fundet i besiddelse af et gram kokain, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

De fire øvrige unge på 15 og 16 år blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt, men ved nærmere undersøgelse af området, fandt politiet ikke mindre end 84 gram hash henkastet. Det var ikke umiddelbart muligt at få klarlagt, hvem der havde været i besiddelse af hashen, så politiet beslaglagde hashen med henblik på senere destruktion.

 

Da de fire unge under 18 år havde været til stede i området under disse omstændigheder og sammen med en 20-årig, der var i besiddelse af kokain, udfærdigede politiet rapporter til de sociale myndigheder, så Holbæk kommune kan vurdere, hvorvidt der skal foretages yderligere sociale tiltag over for de antrufne unge under 18 år.

 

Den 20-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Lov om euforiserende stoffer – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 21.56 fik politiet en henvendelse fra en borger, som undrede sig over nogle mænds ophold i en bil på en parkeringsplads ved en skole på Ahorn Alle, da borgeren mistænkte nogen for at være på stedet for at sælge euforiserende stoffer.

 

En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til tre lokale mænd på 20, 21 og 25 år. Da der lugtede kraftigt af hash ved den bil, hvor de opholdt, undersøgte politiet dette nærmere og fandt i den forbindelse den 25-årige i besiddelse af godt 25 gram hash. Det ulovlige stof blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, så den 25-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i den anledning. De to øvrige mænd blev ikke sigtet for noget.

Indbrudstyv overrasket – Søndre Strandvej, Solrød Strand

Kl. 23.29 slog en familie alarm til politiet, efter at den mandlige beboer i villaen var vågnet ved puslelyde indendøre. Da han undersøgte årsagen nærmere, befandt en fremmed mand sig inde i villaen, hvorfra manden skyndsomt flygtede med den mandlige beboer bagefter.

 

Indbrudstyven flygtede i vestlig retning og videre ad Søtoften mod nord, inden indbrudstyven forsvandt under flugten ad Strandtoften i østlig retning mod strandområdet. Undervejs smed indbrudstyven en taske fra sig, som beboeren medtog retur til boligen.

 

Politiet ledte efter indbrudstyven, som ikke blev fundet i første omgang, men kunne ses på videoovervågning hos den forurettede familie kl. 23.13. Tyven havde formentlig skaffet sig adgang via en ulåst terrassedør, hvorefter han havde været rundt i flere rum i boligen, inden han blev opdaget. Tilsyneladende var kun tasken blevet stjålet under indbruddet.

 

Indbrudstyven blev ud fra videoovervågningen beskrevet som en mand, 25-40 år, almindelig af bygning, iført kasket, lys jakke, lyse jeans og sorte handsker.

 

Politiet undersøgte villaen for eventuelle tekniske spor efter indbrudstyven, ligesom politiet gerne vil i kontakt med personer, der måtte have set indbrudstyven på flugt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler