Nyt fra Svebølle i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Hundige Strandvej, Greve
Tjærebyvej, Tjæreby, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Nygade, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Langesøvænget, Rørvig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Gl. Skovvej, Svebølle
Snoldelevvej, Tune
Østre Parkvej, Ringsted


Spirituskørsel (vanvidskørsel) – bil beslaglagt – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 07.24 var ambulance blevet tilkaldt til en fastfoodrestaurant, hvor en bilist var ukontaktbar i drive in-banen, så tililende havde tilkaldt hjælp.

Politiet kørte også til stedet, hvor ambulancepersonale havde taget sig af en 32-årig mand fra Ringsted, som ud fra vidneforklaringer var kørt i en personbil til drive in-banen ved restauranten. Her var den 32-årige blev ukontaktbar, idet han formentlig faldt i søvn i sin bil.

Politiet vurderede, at den 32-årige var påvirket af alkohol og derfor kunne mistænkes for spirituskørsel i sin bil frem til stedet. En vejledende alkometertest bekræftede mistanken, idet den 32-åriges pustede alkometeret op til så kraftigt et udslag, at alkoholkoncentrationen i hans blod kunne være over to promille.

Den 32-årige blev sigtet for spirituskørsel og overtaget af politiet, da han ikke havde behov for sundhedsfaglig behandling. Politiet fik efterfølgende i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve af den 32-årige til nærmere undersøgelse for alkoholkoncentration i blodet.

Politiet gjorde også den 32-årige bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel på grund af mistanken om alkoholpåvirkningen over to promille. Bilejeren protesterede over den beslutning, så nu skal en dommer kigge nærmere på politiets grundlag for beslaglæggelsen.

Når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger, vil den 32-årige høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Hovedvejen, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 08.25 rykkede rednings- og ambulancepersonale ud til et uheldssted, hvor en lastbil var forulykket og havde påkørt et par huse.

På uheldsstedet på den østlige side af Hovedvejen i Osted holdt en lastbil med sættevogn i en have og havde under uheldet påkørt to huse med skade til følge på både husene og lastbilen. Ingen øvrige trafikanter var direkte involveret i ulykken.

En 59-årig mand fra Horsens blev reddet ud af lastbilen og efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol, efter at en alkometertest ikke havde givet noget udslag. Under opholdet på skadestuen fik den 59-årige dog udtaget en blodprøve til rutinemæssig undersøgelse for eventuelle ulovlige stoffer i blodet.

Også et barn i et af de påkørte huse blev for en sikkerhedsskyld bragt til skadestuen til kontrol efter at være blevet ramt af nedfaldne bygningsdele. Hverken barnet eller lastbilchaufføren havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

Uheldsstedet og den østlige side af Hovedvejen blev afspærret, så trafikanter i nordlig retning blev ledt via Alfarvejen, mens færdselspolitiet og en tilkaldt bilinspektør undersøgte den forulykkede lastbil.

Politiet forlod uheldsstedet kl. ca. 12.00, hvorefter bjærgningskøretøjer skulle sørge for at få fjernet den forulykkede lastbil, som den 59-årige chauffør havde ført i sydlig retning ad Hovedvejen og var kørt via modkørendes vognbane ind i et træhegn ved haven, hvor den standsede efter påkørsel af de to huse.

Lov om euforiserende stoffer og knivloven – Roskilde

Kl. 11.45 undersøgte en patrulje med narkohunde et botilbud i Roskilde kommune med baggrund i en mistanke om, at en beboer kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Narkohundene fik snuset sig frem til en 42-årig mands værelse, hvor politiet fandt ham i besiddelse af 56 gram hash, 35 gram marihuana, en digitalvægt og små plastposer. De fundne effekter blev beslaglagt som beviser sammen med et kontant pengebeløb i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Politiet fandt den 42-årige også i besiddelse af en dolk, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af knivloven.

Den 42-årige var anholdt i forbindelse med efterforskning i sagen, men blev løsladt sidst på eftermiddagen efter afhøring til de to lovovertrædelser. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Københavnsvej / Navervej, Roskilde

Kl. 12.33 rykkede ambulancer og politiet ud til et færdselsuheld i krydset Københavnsvej – Navervej – Betonvej, hvor to personbiler var stødt sammen, så flere personer måske var kommet til skade.

Det viste sig, at der kun var behov for, at en 25-årig kvinde fra Værløse skulle tilses på skadestuen efter en lettere tilskadekomst som følge af uheldet i en personbil, hvor hun havde været passager. Den mandlige fører af dette køretøj havde forladt uheldsstedet.

Den 70-årige kvindelige fører fra Taastrup fra den anden implicerede personbil var ligesom en 54-årig kvindelig passager sluppet uskadte fra uheldet.

Eftersøgning af den flygtede fører blev iværksat, og han blev senere fundet i et køretøj ved en autoforhandler på Navervej.

Der var tale om en 27-årig mand fra Værløse, som også var kommet lettere til skade ved uheldet, men dog uden at have behov for lægelig behandling.

Da den 27-årige blev skønnet påvirket af formentlig narkotika og også havde været det under kørslen, blev han anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel. Han havde heller ikke noget kørekort, og politiet skal også undersøge nærmere, hvordan han er kommet i besiddelse af den bil, som han var fører af.

Uheldet skete i forbindelse med, at den 70-årige kvinde i en personbil var kørt ad Københavnsvej mod vest frem til krydset ved Navervej, hvor hun begyndte svingning til venstre. Herunder blev hun påkørt af den 27-årige, der som fører kørte ad Københavnsvej mod øst i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset.

Begge biler blev flyttet fra uheldsstedet, og den 27-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både euforiserende stoffer og alkohol. Han kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger. I ventetiden undersøger politiet forholdene nærmere om hans rådighed over bilen, han var fører af på uheldstidspunktet.

Narkokørsel uden førerret – Lyngvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.31 blev en 26-årig mand uden fast bopæl anholdt i forbindelse med sigtelser for narkokørsel og kørsel uden førerret i en varebil, som han førte ad Lyngvej mod øst.

Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, som politiet mistænkte ham for at være påvirket af under kørslen.

Humanitær eftersøgning – Ugerløse – Holbæk

Kl. 17.25 ønskede pårørende til en 49-årig kvinde fra Ugerløse hjælp fra politiet til at finde hende, idet hun havde forladt sin bopæl i formentlig nedtrykt sindstilstand.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, herunder hundepatruljer, for at lede efter hende relevante steder, herunder steder som hun kunne formodes at søge hen til. Samtidig blev den savnede efterlyst både hos offentlige transportselskabet og via politiets Twitter-profil.

Kl. ca. 20.50 blev den savnede fundet i live af en hundepatrulje i et skovområde, hvor hun havde søgt hen. Da hun var nedkølet efter ophold udendørs, blev hun i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden omsorg i relation til hendes sindstilstand.

Den humanitære eftersøgning blev herefter indstillet, og familien blev underrettet om, at den savnede var blevet fundet.

Narkokørsel og besiddelse af dopingmidler – Grandløse Kirkevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 20.28 standsede en patrulje en personbil, der kørte ind ad Grandløse Kirkevej i vestlig retning.

Bag rattet i personbilen sad en 30-årig mand fra Aalborg, som rutinemæssigt deltog i en narkometertest. Da testen indikerede påvirkning af kokain under kørslen, blev den 30-årige sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet undersøgte dog hans bil og fandt i den forbindelse den 30-årige i besiddelse af to mindre glas med doping. Glassene blev beslaglagt som bevis i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om dopingmidler.

Den 30-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven på et sygehus og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Blokvogn med bredt læs ramte bil – Hovedgaden, Ugerløse – Holbæk

Kl. 21.05 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne ved en materiel skade, som en parkeret bil havde fået på Hovedgaden i Ugerløse.

Det viste sig, at sidespejlet på en personbil, der holdt parkeret i en parkeringslomme på Hovedgaden, var blevet ødelagt af en forbikørende blokvogn med et bredt læs.

En 46-årig mand fra Herning var chauffør på blokvognen, der transporterede et bygningsmodul. Herfra havde noget løsthængende plastmateriale fået fat i personbilens sidespejl, da lastbilchaufføren skulle rundt om vejchikaner på Hovedgaden.

Politiet har optaget rapport om sagen for at få afklaret, hvorvidt blokvognstransporten foregik efter gældende regler.

Færdselsuheld – Vestervej / Fynsgade, Ringsted

Kl. 22.25 var en bilist og en cyklist stødt sammen i rundkørslen ved Vestervej – Fynsgade, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.

Det viste sig, at en 50-årig kvinde fra Ringsted var kørt i en personbil ad Vestervej mod vest og videre rundt i rundkørslen ved Fynsgade. Ved udkørsel fra rundkørslen stødte hun sammen med en 58-årig mand fra Ringsted, der på cykel også kørte rundt i rundkørslen i samme retning som bilisten og befandt sig ved Fynsgades udmunding.

Cyklisten blev bragt til skadestuen til kontrol for eventuel tilskadekomst, men var formentlig sluppet uden behandlingskrævende skader.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Færdselsuheld / narkokørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 01.30 var en 24-årig mand fra Brønshøj forulykket i en personbil, som han havde ført ad Holbækmotorvejen i østlig retning.

Det viste sig, at der ikke var andre trafikanter involveret i uheldet, der var sket, da den 24-årige først havde ramt autoværnet i højre side. Herefter mistede han kontrollen over bilen, som efterfølgende påkørte autoværnet på midten af motorvejen.

Den 24-årige og fire passagerer var sluppet uskadt fra uheldet, som måske kunne skyldes påvirkning hos føreren af både narkotika og alkohol i mindre grad under kørslen.

På grund af påvirketheden under kørslen blev den 24-årige sigtet for både narko- og spirituskørsel, hvorefter han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for netop euforiserende stoffer og alkohol.

Kl. ca. 02.35 var både den forulykkede bil og passagerne væk fra motorvejen, hvor trafikken kunne normaliseres.

Brandundersøgelse – Bognæsvej, Markeslev, Holbæk

Kl. 03.01 slog en 70-årig mandlig beboer alarm til brandvæsnet, da han var blevet vækket af sin røgalarm på grund af en brand i boligen.

Den 70-årige fik reddet sig selv ud af den røgfyldte bolig og blev efterfølgende bragt til skadestuen til en rutinemæssig kontrol for eventuel røgforgiftning.

Brandvæsnet gik i gang med slukning af branden, der i mellemtiden havde fået godt fat i boligen. Røgen fra branden steg nærmest lodret til vejrs, så der var ikke behov for at varsko andre beboere i nærheden, ligesom der heller ikke var risiko for, at branden ville brede sig.

Boligens tag faldt delvist sammen på grund af branden, og brandvæsnet måtte i forbindelse med slukningsarbejdet tilkalde en kran til brug for fjernelse af bygningsdele, så branden kunne slukkes.

Tidligt på morgenen var branden slukket, og politiet vil i løbet af tirsdagen kigge nærmere på brandstedet i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi