Nyt fra Svebølle i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Osvejen, Bjerge Sydstrand, Gørlev Sj.
Bedstedvej, Bedsted, Ringsted
Jonstrupvej, Manderup, Lejre

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hedebovej, Greve
Jernbanegade, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Elverhøjvej, Valby, Karise
Blåhegnet, Greve
Riisagervej, Køge


Brandundersøgelse – Køgevej, Kværkeby, Ringsted

Kl. 07.12 rykkede både brandvæsnet og politiet ud til en privat adresse, hvor der var ildebrand i et skur.

På stedet var en voksen og nogle børn til stede, men de havde forladt deres bopæl, såfremt branden i skuret måtte brede sig.

Brandvæsnet fik begrænset branden til skuret, hvoraf dele blev revet ned i forbindelse med brandslukningsarbejdet.

Kun skuret og dets inventar led skade som følge af branden, der skal undersøges nærmere af politiet for at afklare, hvorvidt nogle elektriske installationer i skuret kan have været årsag til brandens opståen. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Sæbyvej / Søvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 09.07 var to personbiler stødt sammen i krydset Sæbyvej – Søvej, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 48-årig mand fra Regstrup var kørt i nordlig retning ad Sæbyvej frem til krydset ved Søvej, hvor han ville svinge til venstre.

Under svingningsmanøvren stødte han nærmest frontalt sammen med en anden personbil, som en 25-årig kvinde fra Gørlev Sj. førte i sydlig retning ad Sæbyvej.

Kvinden blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Også manden var sluppet uskadt fra uheldet, som politiet har optaget rapport ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Begge biler blev bugseret til en nærliggende parkeringsplads, så de ikke var til gene for trafikken i vejkrydset.

Udlændingekontrol – Over Bølgen, Greve

Kl. 09.35 foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi det første af i alt fem kontrolbesøg hos forskellige forretningsdrivende i indkøbscentret Waves.

Kontrollen havde til formål at checke, hvorvidt udlændinge har lovligt ophold i Danmark og i øvrigt en arbejdstilladelse, hvis udlændingen træffes i forbindelse med et ansættelsesforhold på et forretningssted.

På de første fire forretningssteder fandt politiet alt i orden, men først ved besøget i den femte forretning måtte politiet i aktion.

En mandlig medarbejder stak af fra stedet ad bagdøren og forsøgte at løbe fra politiet over en offentlig parkeringsplads. Politiet fik dog indhentet manden, som satte sig til modværge i en sådan grad, at politiet måtte anvende både fornøden magt og peberspray for at anholde ham. Under flugten havde han aftaget den arbejdsbeklædning, som han var iført under sit arbejde i forretningen, hvor politiet traf ham.

Efterfølgende fik politiet identificeret manden som en 60-årig mand fra Ringsted, som ikke havde sin opholdstilladelse på sig. Den fik politiet senere forevist hjemme på mandens bopæl, så den 60-årige blev sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, fordi opholdstilladelsen ikke blev medbragt og kunne forevises politiet på forlangende.

Politiet løslod den 60-årige efter afhøring til sagen, som nu efterforskes yderligere i samarbejde med Skattestyrelsen i forhold til hans ansættelsesforhold i forretningen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 12.43 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil var forulykket i det østgående spor på Holbækmotorvejen i nærheden af Torkilstrup rasteplads.

Det viste sig, at en 29-årig mand uden fast bopæl som fører af en personbil var kørt ad motorvejen i østlig retning, men havde mistet kontrollen over bilen i forbindelse med overhaling af en lastbil. Herunder var han med venstre hjulpar kommet ud i midterrabatten, så han efterfølgende forulykkede og ramte autoværnet.

Den 29-årige slap uskadt fra ulykken, men politiet kunne ved en nærmere kontrol af personbilen konstatere, at der var nedslidte dæk på bilen. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven, og efterfølgende blev bilejeren – en 31-årig mand fra København Ø – tillige sigtet for ansvaret herfor.

Overhalingssporet var kortvarigt spærret i forbindelse med fjernelse af vragdele fra den forulykkede bil, som blev bugseret væk fra uheldsstedet, så kl. ca. 13.30 var alle spor igen farbare.

Færdselsuheld – Odsherredvej / Tinghulevej / Asmindrupvej, Hønsinge Nrm., Nørre-Asmindrup - Odsherred

Kl. 16.08 blev to ambulancer sendt til krydset Odsherredvej – Tinghulevej i anledning af, at to personbiler var stødt i krydset.

Politiet rykkede også ud til uheldsstedet, hvorfra en 42-årig kvinde fra Nykøbing Sj. og en 57-årig kvinde fra Regstrup blev bragt til skadestuen til undersøgelse for eventuelle personskader som følge af sammenstødet.

Politiet fik klarlagt, at den 42-årige kvinde var kørt i en personbil ad Asmindrupvej i nordlig retning og frem over vigelinjen, således at hun under passage af Odsherredvej blev påkørt på sin højre side af en personbil, som den 57-årige kvinde førte ad Odsherredvej i sydvestlig retning. Ved sammenstødet endte den 42-åriges bil i rabatten og standsede i forbindelse med påkørsel af en færdselstavle.

Begge biler fik materielle skader som følge af sammenstødet, men begge førere blev konstateret uden behandlingskrævende skader efter undersøgelsen på skadestuen.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet på grund af en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Blæsten kun årsag til få anmeldelser – Kalundborg / Roskilde / Stevns

Det kraftige blæsevejr tirsdag eftermiddag og aften gav kun anledning til få henvendelser til politiet om episoder, der kunne have indflydelse på trafikafviklingen.

Kl. 16.39 havde en lastbil strejfet nogle træer på Kirkebakken, Viskinge, Svebølle, så træerne efterfølgende væltede ud på vejen. En lokal borger havde fjernet det meste, så der kun lå smågrene tilbage på kørebanen.

Kl. 16.59 havde en lastbil kørende ad Frederiksborgvej ud for Gundsømagle, Roskilde, tabt sin presenning, så den var til gene for trafikken i et kort øjeblik.

Kl. 17.07 fik politiet et henvendelse om et væltet træ på Bjergvej, Klippinge, idet træet var væltet ud på kørebanen og derfor var til gene for trafikken. Den vejansvarlige hos Stevns kommune blev kontaktet og bedt om at få fjernet træet.

Politiet har intet kendskab til, at nogen personer skulle være kommet til skade som følge af vejrliget.

Mistænkeligt forhold – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 19.39 fik politiet en henvendelse fra en lokal beboer, som havde haft et ærinde i kælderen i en boligblok. I kælderen havde flere unge opholdt sig, men de havde masker på, hvilket undrede og bekymrede beboeren.

Politiet kørte til området og gennemgik kælderen uden at finde nogen maskerede personer. Heller ikke i boligområdet eller andre steder i Holbæk by fandtes unormale tilstande, hvorfor politiet til sidst ikke fandt anledning til at foretage sig yderligere efter denne henvendelse til politiet.

Narkokørsler – Tigervej / Langesvej, Køge

Kl. 20.16 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Lille-Skensved for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Tigervej i Køge.

Den 24-årige blev løsladt kl. 20.40 efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis).

Samme patrulje kunne så kl. 21.01 igen anholde en bilist, der kunne mistænkes for at køre i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Ringvejen og Langesvej i Køge.

Der var tale om en 21-årig mand fra Køge, der også blev sigtet for narkokørsel, da narkometertesten indikerede påvirkning af kokain under kørslen.

Den 21-årige fik også udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Narkokørsel – Hvalsøvej, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 20.40 blev en 35-årig mand fra Kirke-Såby anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil ad Hvalsøvej i nordlig retning, da politiet skønnede ham påvirket af cannabis under kørslen.

Den 35-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Lov om euforiserende stoffer – Rødhøj, Asnæs – Odsherred

Kl. 21.00 foretog politiet en rutinemæssig kontrol af en personbil på Rødhøj, da en mand løb væk fra den, da politiet passerede.

I bilen befandt sig en 18-årig kvinde fra Asnæs, og ved nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet godt 38 gram hash gemt i handskerummet.

Kvinden ønskede ikke at have ansvaret herfor, men det gjorde den flygtede mand, da han kort efter kom retur til bilen. Han blev identificeret som en 20-årig mand fra Asnæs, som blev sigtet for den ulovlige besiddelse af hashen.

Både manden og kvinden blev anholdt, da politiet ønskede at foretage en ransagning af deres respektive bopæle efter eventuelle yderligere euforiserende stoffer.

Politiet fandt intet ulovligt på kvindens bopæl, men fandt yderligere 56 gram hash samt en digitalvægt på mandens adresse.

De ulovlige genstande fra bilen og mandens bopæl blev beslaglagt som beviser i en sag mod den 20-årige for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Begge blev løsladt efter ransagningerne og afhøringer til sagen.

Spirituskørsel – Søvej, Rødvig – Stevns

Kl. 01.14 blev en 29-årig mand fra Store-Heddinge anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i en personbil ad Søvej mod nord.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.


OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling – Fire mænd mistænkt for groft overfald – Freyas Kvarter, Greve

Fire mænd på 18, 19, 19 og 20 år fra den københavnske vestegn blev anholdt tirsdag morgen som mistænkte i en sag om et overfald på en 19-årig mand fra Ishøj.

De blev alle fire i forbindelse med et grundlovsforhør i Retten i Roskilde tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 16. februar 2023, efter at de alle var blevet sigtet for vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

Overfaldet fandt sted tirsdag den 15. november 2022 kl. ca. 15.20 i Freyas Kvarter, Greve, hvor den 19-årige blev angrebet af flere maskerede og mørkklædte personer, der tildelte ham flere alvorlige knivstik flere steder, ligesom han blev sparket og slået i hovedet med en hammerlignende genstand.

Det 19-årige offer fik betydelige skader ved overfaldet og mistede meget blod, men fik livreddende førstehjælp af to lokale kvinder på 22 og 35 år lige efter overfaldet. De to kvinder er nu af politiet indstillet til dusør for deres hjælp til det 19-årige offer.

Politiet har foretaget omfattende efterforskning i sagen og fik gerningsstedet undersøgt med hjælp fra bl.a. politihunde og kriminalteknikere.

Retsmødet i Retten i Roskilde blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen af hensyn til den fortsatte efterforskning. Tre af de fire varetægtsfængslede udbad sig dog betænkningstid i forhold til en eventuel kære af rettens kendelse om varetægtsfængsling.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi