Nyt fra Svebølle i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Langagerhuse, Køge
Søndre Åtoften, Solrød Strand
Strandvejen, Køge
Tryllevældevej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Brandudrykning til børnehave – Æblehaven, Roskilde

Kl. 07.06 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en børnehave efter en melding om, at der muligvis var brand på stedet.

Brandvæsnet og politiet kunne ved ankomsten konstatere, at alle personer var ude i sikkerhed. På stedet var der hverken ild eller røg, men en karakteristisk lugt af brændt plast.

Der var således ikke behov for brandslukning, og ingen var kommet til skade. Konklusionen på årsagen til den karakteristiske lugt var formentlig en fejl i de elektriske installationer, så brandvæsnet sørgede for at tilkalde en elektriker til at undersøge installationerne nærmere. Herefter kunne hverdagen i børnehaven fortsætte på normal vis.

Narkokørsel – Huginsvej, Ringsted

Kl. 07.11 blev en 42-årig mand fra Dianalund anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Huginsvej mod syd.

Politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis, så den 42-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Narkokørsel – Fredensvej, Benløse, Ringsted

Kl. 09.12 blev en 26-årig mand fra Slagelse anholdt på Fredensvej i Benløse, da politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis i forbindelse med kørsel i en personbil ad vejen.

Den 26-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt.

Fængselsstraf og udvisning for betleri – Ølbycenter, Køge

Kl. 09.27 fik politiet en anmeldelse om en udenlandsk mand, der med et stykke papir i hånden antastede forskellige personer i Ølbycenter ved butikkerne og på en nærliggende parkeringsplads. Ifølge anmeldelsen tiggede manden om penge.

Politiet kørte til området og så en mand kontakte en tilfældig kvinde, der blev bedt om penge samtidig med, at manden viste et stykke papir frem.

Manden viste sig at være en 28-årig mand fra Rumænien, der var i besiddelse af et stykke papir med en engelsk tekst, hvoraf det fremgik, at han tiggede penge.

Rumæneren blev straks anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om betleri, der kan straffes med fængsel indtil seks måneder. Ifølge lovgivningen anses det som en skærpende omstændighed, at betleriet foregår i en gågade, ved stationer, i eller ved supermarkeder eller i offentlig transportmidler.

Efter afhøring til sagen med assistance fra en tolk vurderede anklagemyndigheden, at rumæneren skulle fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

I grundlovsforhøret erkendte den 28-årige rumæner sig skyldig og blev straks idømt 14 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud i seks år. Rumæneren blev straks anbragt hos Kriminalforsorgen til afsoning af den idømte frihedsstraf, inden han senere skal udvises af Danmark.

12 færdselsuheld i det seneste døgn – hele politikredsen

Nøgleordene ”Brug 2 sekunder mere” jf. Sikker Trafiks kampagne og ”opmærksomhed” er essentielle i forhold til årsagerne til flere af de færdselsuheld, som politiet det seneste døgn rykkede ud til på flere forskellige vejtyper.

Uheldene skete følgende steder og på følgende tidspunkter:
Kl. 09.54 – Ringsted – Vestmotorvejen: bilist mistede kontrollen over bilen pga. aquaplanning i det østgående spor, så autoværnet blev påkørt. Ingen personskade.
Kl. 10.49 – Odsherred – Oddenvej, Lumsås: bilist kørte ud fra privat indkørsel og stødte sammen med bilist kørende ad Oddevej mod vest i Lumsås. Ingen personskade.
Kl. 12.52 – Kalundborg – Klosterparkvej / Volden: bilist, der var standset, blev påkørt bagfra af anden bilist, der stak af fra uheldsstedet. Tryghedsskabende kamera på uheldsstedet afslørede skadevoldende bilist, der er blevet afhørt.
Kl. 13.39 – Lejre – Holbækmotorvejen ved Gevninge: solouheld, da bilist efter slingrende kørsel forulykkede og påkørte midterautoværnet. Ingen personskade.
Kl. 14.10 – Odsherred – Strandlystvej / Lyngvej, Vig: bilist på Strandlystvej kørte frem over vigelinjen og stødte sammen med bilist kørende ad Lyngvej i nordøstlig retning. Ingen personskade.
Kl. 15.04 – Køge – Ringstedvej, Lellinge ved Sydmotorvejen: bilist opdagede for sent, at andre bilister på vej mod motorvejstilkørslen var standset, så bageste bilist i en kø blev påkørt. Ingen personskade.
Kl. 15.11 – Greve – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde: bilist opdagede for sent, at andre trafikanter foran i det sydgående spor på motorvejen havde bremset op, så en påkørsel endte med at involvere tre andre bilister. Ingen personskade.
Kl. 15.25 – Roskilde – Holbækmotorvejen, Roskilde: bilist opdagede for sent, at bilist foran kørte langsommere med påkørsel af denne bils bagende til følge. Ingen personbil.
Kl. 16.32 – Ringsted – Vestmotorvejen: i alt tre bilister blev involveret i et sammenstød forårsaget af påkørsel bagfra i det vestgående spor. Ingen personskade.
Kl. 19.17 – Ringsted – Vestmotorvejen: bilist forulykkede under undvigemanøvre for at undgå sammenstød med bilist, der havde skiftet vognbane. Påkørsel af midterautoværnet i et solouheld i det østgående spor. Ingen personskade.
Kl. 19.17 – Stevns – Jernbanegade / Kronhøjvej, Store-Heddinge: tre personer på samme knallert, der var standset på Kronhøjvej ved Jernbanegade, blev påkørt af bilist, der efterfølgende flygtede fra stedet. Ingen af personerne på knallerten kom til skade.
Kl. 05.16 – Holbæk – Skovvejen, Jyderup: i forbindelse med sammenfletning på Skovvejen fra tilkørslen fra Holbæk strejfede to bilister hinanden. Den ene part opdagede formentlig ikke sammenstødet og fortsatte sin kørsel uden at standse. Ingen personskade.

I de enkelte færdselsuheld har politiet enten blot registreret parterne og omstændighederne ved sammenstødet eller i andre tilfælde optaget egentlig politirapport, hvis der kunne være mistanke om væsentlige overtrædelser af færdselsloven som årsag til uheldet.

Tricktyveri – Aldersro, Herfølge – Køge

Kl. 10.22 anmeldte en 79-årig mand fra Køge, at han for ca. 20 minutter siden havde fået stjålet sit dankort ved en pengeautomat på Aldersro i Herfølge.

Under hævning af kontanter var han blevet prikket på skulderen af en fremmed mand, der henledte hans opmærksomhed på en tabt pengeseddel på jorden. Da den 79-årige havde samlet pengesedlen op, undrede han sig over, at dankortet i pengeautomaten var væk, men tog et dankort på jorden for at være hans eget.

Efterfølgende fandt den 79-årige ud af, at han var i besiddelse af en fremmed mands dankort og kunne derefter konstatere, at hans eget dankort var blevet misbrugt til hævning af 14.500 kr. i kontanter.

Politiet fik ved afhøring af den 79-årige klarlagt, at der havde stået to fremmede mænd tæt på ham, da han var i færd med at hæve penge i automaten, og som måske kan mistænkes for tricktyveriet.

De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, ca. 30 år, ca. 170 cm høj, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Fremmedsprog, Iført: grå kasket, blå jakke, cowboybukser, og B: Mand, ca. 30 år, ca. 170 cm høj, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid.

Politiet vil forsøge at få identificeret de to mænd og samtidig give det gode råd om at skjule PIN-koden, når den indtastes i f.eks. en pengeautomat eller ved varekøb i en butik for at undgå afluring. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en tricktyv, som ikke kan misbruge kortet til kontanthævninger uden PIN-koden.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Kl. 11.10 sigtede politiet en 44-årig mand fra Holbæk for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Kalundborgvej ved Tuse, fordi politiet mistænkte ham for at være påvirket af amfetamin under kørslen.

Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Kvinde fuppet af falsk bankmedarbejder – Havdrup - Solrød

Kl. 15.41 anmeldte pårørende til en 82-årig kvinde fra Havdrup, at den 82-årige kort efter frokost var blevet fuppet til udlevere sit dankort med tilhørende PIN-kode, hvorefter dankortet var blevet misbrugt til hævning af 15.000 kr. i kontanter.

Den 82-årige var uopfordret blevet ringet op af en mand, der oplyste at være ansat i hendes bank. Den falske bankmedarbejder havde oplyst, at en mistænkelig bankoverførsel til Spanien betød, at hendes dankort skulle udskiftes.

Selv om den 82-årige nægtede kendskab til bankoverførslen til Spanien, blev hun overtalt til at udlevere dankortet og PIN-koden, og den 82-årige måtte ikke kontakte nogen i mellemtiden.

En kvinde afhentede på hendes bopæl dankortet, som efterfølgende blev misbrugt i en pengeautomat i Solrød Centret.

Kvinden, der afhentede kortet, blev beskrevet som 20-25 år, ca. 160 cm høj, lys i huden, spinkel af bygning, lyst hår og iført hvid bluse.

Politiet har været hos den 82-årige for at afhøre hende detaljeret til sagen, som karakteriseres som bedrageri i lighed med mange andre anmeldelser om tilsvarende fremgangsmåde især over for ældre kvinder.

Det gode råd fra politiet i tilfælde af uventede opkald fra personer, der udgiver sig for f.eks. at være bankansatte, er at spørge efter navn og arbejdsplads, hvorefter en kontrolopringning via arbejdspladsens hovedtelefonnummer i de fleste tilfælde vil afsløre fupnummeret.

Narkokørsel – Mågevej, Ringsted

Kl. 16.18 standsede politiet en slingrende bilist, der kørte ad Mågevej i Ringsted. Føreren var en 31-årig mand fra Ringsted, som ifølge alkometertesten var ædru. Men da den efterfølgende narkometertest gav udslag for påvirkning af både cannabis og amfetamin, blev han sigtet for narkokørsel.

Den 31-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Brand i campingvogn – Marievej, Holbæk

Kl. 16.38 slog en lokal beboer alarm, da en campingvogn på en parkeringsplads på Gl. Ringstedvej ved Holbæk Kulturskole stod i lys lue.

Brandvæsnet forsøgte at slukke branden, men kunne ikke forhindre campingvognen i at udbrænde. Der var ikke sket spredning til nogen bygninger, men diverse grene var blevet beskadiget som følge af branden og varmen.

Politiet skal nu undersøge campingvognen nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen og vil i den forbindelse afhøre fire unge, som politiet har fået identificeret. De forlod området med den brændende campingvogn, så politiet prøver at få klarlagt, hvad de har oplevet i området, inden de gik fra stedet.

To ulovlige knallerter – Nytorv, Kalundborg

Kl. 16.50 standsede en patrulje fra den forebyggende afdeling på lokalstationen i Kalundborg to knallertkørere, da de på Nytorv på deres lille 30-knallerter kørte på kørebanen frem for den anlagte cykelsti.

Patruljen fik efterfølgende kontakt til to unge mænd på 15 og 16 år fra Kalundborg, som måtte aflevere deres knallerter til politiet, fordi politiet også havde mistanke om, at knallerterne kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt.

Knallerterne blev indbragt til nærmere undersøgelse, og de to knallertkørere kan derefter forvente at høre nærmere fra politiet om resultatet af disse undersøgelser. Såfremt der ikke er tale om gentagelsestilfælde, kan de dog forvente at få knallerterne udleveret igen.

Spiritus-/narkokørsel på knallert – Jernbanevej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 19.19 blev en 27-årig mand fra Svebølle sigtet for at køre i både spiritus- og narkopåvirket tilstand på en knallert ad Jernbanevej i Svebølle.

Årsagen til politiets kontrol af knallertkøreren var en anmeldelse om, at han under kørslen på en afmeldt knallert havde mistet kontrollen over den, så han var kørt ind i en hæk.

Den 27-årige blev i en ambulance kørt til kontrol på skadestuen og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Skadestueundersøgelsen viste, at han ikke havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

Uligevægtig kvinde hjulpet i sikkerhed – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 21.02 fik politiet en anmeldelse om, at en person stod på Holbækvej på broen over Skovvejen. Personen stod på den udvendige side af rækværket, hvilket var årsagen til anmelderens bekymring.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 16-årig ung kvinde, som politiet fik reddet ind på den sikre side af rækværket. Den 16-årige var noget ked af det, så hun blev efterfølgende indlagt på et hospital til undersøgelse og fornøden behandling.

Narkokørsel – Ny Ringstedvej, Hvalsø – Lejre

Kl. 22.59 blev en 28-årig mand fra Dianalund anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil, som han havde ført ad Ny Ringstedvej i sydlig retning.

Mistankegrundlaget var en narkometertest, som havde givet udslag for påvirkning af amfetamin under kørslen.

Den 28-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt bagefter. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Bilist kørte hensynsløst og fik taget bilen – Odsherred.

kl. 01.34 fik politiet flere anmeldelser fra borgere, som havde oplevet, at en bilist kørte hensynsløst rundt i Rørvig, Nykøbing Sj., Højby og Gudmindrup. Bilen kørte med slukkede forlygter og chikanerede andre trafikanter. Politiet slog bilens nummerplade op og kunne se, at bilen var efterlyst til beslaglæggelse hos Nordsjællands Politi i forbindelse med en sag om fareforvoldelse ved hasarderet kørsel.

En handlekraftig bilist fulgte efter bilen og fik ledt politiet i den rigtige retning. En hundepatrulje fik kontakt til køretøjet på Stenstrupvej i Højby, hvor bilen kørte ude midt på vejen med forholdsvis lav hastighed, så patruljen ikke kunne passere. Bilisten stoppede ikke på politiets signal, men kørte videre mod Gudmindrup, over for rødt lys og herefter nordpå ad rute 21 i høj fart.

Ved Lumsås Forsamlingshus forsøgte bilisten at lave en vending hen over rabat og cykelsti. Her blev bilisten, en 49-årig mand fra København, stoppet og anholdt. Han var ikke påvirket af hverken alkohol eller euforiserende stoffer, og han havde ingen god forklaring på sin kørsel. Bilen blev beslaglagt og overdraget til Nordsjællands Politi.

Ingen personer kom ifølge politiets oplysninger noget til under kørslen, og ingen beskrev alvorlige episoder med fareforvoldelse. Efter endt afhøring fik den 49-årige lov til at gå igen. Nu skal kørselsforløbet gennemgås og vidner afhøres, hvorefter den 49-årige kan forvente at høre mere i forhold til de mange færdselslovsovertrædelser og sin sag hos Nordsjællands Politi.


OPFØLGNING

 

Mand afgået ved døden efter brand – Ørnevej, Store-Merløse - Holbæk

En 61-årig mandlig beboer på et plejecenter på Ørnevej, Store-Merløse, afgik ved døden torsdag eftermiddag ifølge oplysninger fra personalet på Rigshospitalet.

Natten til torsdag var der udbrudt brand i den 61-åriges bolig, og han blev efterfølgende med alvorlige brandskader fløjet i en lægehelikopter til Rigshospitalet til fornøden behandling.

De pårørende er blevet underrettet, og politiet skal i dag fredag sammen med kriminalteknikere og brandefterforskere undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at få klarlagt årsagen til brandens opståen.

Politiet fik torsdag eftermiddag underretning fra Rigshospitalet om et dødsfald, idet den 61-årige mand, der natten til torsdag efter en brand i sin bolig på et plejecenter på Ørnevej, Store-Merløse, var blevet indlagt, var afgået ved døden som følge af sine

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi