Nyt fra Svebølle i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ølsemaglevej, Køge
Strandvej, Høng

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hastings Alle, Greve
Varpelevvej, Strøby
Højbjergvej, Valsølille, Jystrup Midtsj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Kirkebakken, Viskinge, Svebølle

Tyveri fra køretøjer:

Kildebjergs Agre, Bjæverskov


Lynnedslag forårsagede røg i udhus – Poppelbakken, Kalundborg

Kl. 13.09 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var rykket ud til en privat adresse, hvor der kom røg fra et udhus.

Brandvæsnet kunne sammen med politiet konstatere, at der ikke var egentlig brand på stedet, men røgen stammede efter al sandsynlighed fra overgang i de elektriske installationer efter et lynnedslag.

Et barn havde været hjemme, da lynet slog ned, men ingen var kommet til skade som følge af uvejret.

Politiet foretog sig ud fra disse omstændigheder ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Narkokørsel – Hundigevej, Greve

Kl. 14.45 standsede politiet en personbil med en 25-årig mand fra Valby bag rattet, efter at han havde ført bilen ad Hundigevej i østlig retning.

En narkometertest indikerede, at den 25-årige fører var påvirket af cannabis under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Når analyseerklæringen foreligger, kan den 25-årige få vished for, i hvilken grad han måtte være påvirket af euforiserende stoffer, idet han nægtede at være det.

Stjålet cykel fundet – Roskilde / Odsherred

Kl. 13.50 henvendte en 76-årig mandlig cykelejer fra Roskilde sig til politiet, fordi han sent fredag eftermiddag fik stjålet sin dyre el-cykel stjålet fra Sortebrødreplads i Roskilde.

Et GPS-signal i cyklen gav nu cykelejeren oplysninger om, at cyklen befandt sig i et sommerhus på Sjællands Odde, hvorfor cykelejeren bad politiet om hjælp til at få cyklen retur.

Politiet skaffede sig adgang til det pågældende sommerhus, hvor politiet ud over den stjålne cykel fandt yderligere to cykler, som formodes stjålet.

De to af de tre cykler blev beslaglagt som bevis i cykeltyverisager, mens den 76-årige fik sin cykel genudleveret som ønsket.

To mandlige sommerhusgæster på hhv. 45 og 54 år er blevet sigtet for tyveri af den 76-åriges cykel, mens politiet undersøger nærmere, hvordan de kan være kommet i besiddelse af de to andre cykler.

Butikstyveri – Gymnasievej, Køge

Kl. 15.53 ønskede personalet i et supermarked at anmelde en mand, som var tilbageholdt som mistænkt for butikstyveri.

Politiet fik i supermarkedet kontakt til en 48-årig mand uden fast bopæl, der i supermarkedet havde lagt dyre vine og dyrt kød i en indkøbskurv – uden at kigge nærmere på varerne i den forbindelse.

Til sidst havde den 48-årige lagt nogle billige varer øverst, inden han forlod supermarkedet uden at betale for noget. Han blev derfor stoppet af en butikskontrollant ved udgangen.

Politiet anholdt den 48-årige, der blev sigtet for tyveri af varer til en samlet værdi af knap 6.200 kr., men løsladt efter afsluttet efterforskning og afhøring til sagen. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når butikstyverisagen skal afgøres.

Frygt for brand var ubegrundet – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 18.00 havde en 41-årig mand fra Ringsted slået alarm til brandvæsnet, da han var kommet i tvivl om, hvorvidt hans brug af en ukrudtsbrænder kunne have bredt sig til en bygning.

Brandvæsnet og politiet fandt ingen tegn på ildebrand nogen steder, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere over for den 41-årige.

Mistænkelige personer – Stevnsbovej, Køge

Kl. 18.52 undrede en årvågen lokal beboer sig over tre udenlandske personers færden på villavejen, idet de gik og kiggede ind i forskellige haver. Beboeren ville holde øje med dem, indtil politiet kom til området.

Politiet fik kort efter kontakt til en 22-årig mand fra Køge, som netop var flyttet til området og i den forbindelse viste pårørende rundt i villakvarteret. De kunne på ingen måde mistænkes for noget strafbart, så politiet foretog sig ikke yderligere.

Butiksrude knust – Skomagergade, Roskilde

Kl. 20.28 fik politiet en anmeldelse fra en gæst på en bar om, at der havde lydt et højt brag i ”Peberrenden”, da en butiksrude var gået i stykker. En mand var nu tilbageholdt som mistænkt for at have forårsaget rudeknusningen.

Politiet fik kontakt til en både alkohol- og narkopåvirket, 35-årig mand fra København, der blev sigtet for hærværk, da ingen andre end ham havde været i nærheden af butiksruden, da den gik i stykker.

Den sigtede nægtede hærværk og oplyste at være blevet skubbet ind i ruden, så den gik i stykker. Politiet efterforsker nu sagen yderligere og afventer et erstatningskrav fra butiksejeren, før politiet kan stilling til, hvad der videre skal ske i sagen.

Narkokørsel mv. – Godsvej / Anders Plougs Alle, Greve

Kl. 20.16 bemærkede en patrulje en personbil køre frem mod rødt lys i krydset Godsvej – Anders Plougs Alle, så politiet kørte efter bilisten, der blev standset på Anders Plougs Alle.

Føreren af personbilen var en 19-årig mand fra Greve, der indledningsvist blev sigtet for kørsel frem mod rødt lys. Efterfølgende blev den 19-årige anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel, fordi politiet mistænkte ham for at være påvirket af euforiserende stoffer.

Ved visitationen af den 19-årige fandt politiet ham i besiddelse af en smertestillende og receptpligtig pille, som ikke var ordineret til ham. Det medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af lægemiddellovgivningen.

I bilen var også en 17-årig ung mand fra Greve, som var i ulovlig besiddelse af både 0,3 gram skunk og en peberspray. Begge dele blev beslaglagt i forbindelse med sigtelser for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og våbenlovgivningen.

Den 19-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 00.48 var to bilister stødt sammen i det vestgående spor på Vestmotorvejen ved Ringsted.

Det viste sig, at de to bilister havde kørt med forskellig hastighed på motorvejen, således at den bagfrakommende havde kørt hurtigst.

Formentlig på grund af uopmærksomhed hos den bagfrakommende var bagenden af den forankørende blevet ramt, så skadevolderen efterfølgende havde påkørt autoværnet.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, der dog forårsagede skade på bilerne og autoværnet. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi