Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Svebølle - tirsdag den 6. juli

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Korskildelund, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gartnervang, Roskilde
Gøgevej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Saltoftevænge, Svebølle
Kirkemarksvej, Slagelse, Kalundborg

Tyveri fra køretøjer:

Birkevænget, Solrød Strand 

Borger fik standset spiritusbilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 07.34 fik politiet anmeldelse fra en bekymret bilist på Køge Bugt Motorvejen sydgående ved Greve. Foran kørte en personbil, som slingrede kraftigt, så køretøjet kørte fra tredje til fjerde vognbane. Han var nødt til at bremse for at undgå at påkøre den slingrende bil. Bilen kørte af ved afkørsel 29, Greve, og anmelderen fulgte efter hen til Greve Main, hvor bilen standsede. Den handlekraftige borger tilbageholdt den kraftigt spirituspåvirkede mand, indtil en patrulje nåede frem til stedet og anholdt føreren, en 49-årig mand fra Rumænien. Han blæste alkometeret op over 2,0 promille og blev taget med til en blodprøveudtagelse.

Politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation, som det er muligt i sager, hvor promillen er over 2,0. Bilen havde den 49-årige lånt, og bilens ejer blev orienteret om beslaglæggelsen, som han ønskede forelagt retten. Retten i Roskilde vil derfor nu tage stilling til, om politiet har grundlag til at opretholde beslaglæggelsen.

Den 49-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men blodprøven bliver nu hasteanalyseret, hvorefter den udenlandske fører vil få sin sag afgjort. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres. 

Kørsel uden førerret – Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 11.04 standsede politiet rutinemæssigt en 20-årig mand fra Nykøbing Sj. i en personbil på Eskebjergvej i Eskebjerg. Føreren af bilen måtte ikke køre bil, da han havde fået et kørselforbud. Han havde inden for de første tre år som ny bilist fået to klip. Et for at køre over for rødt lys, og et for at overhale over spærrelinje. Dette udløste i starten af året et kørselsforbud, og den 20-årige havde ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve for at generhverve sin førerret. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Han kan forvente en bøde i sagen. 

Narkobilist med hash hjemme – Havnsøvej, Kalundborg

Kl. 11.42 blev en 29-årig mand fra Kalundborg sigtet og anholdt for narkokørsel i en personbil ad Havnsøvej i Føllenslev. Den 29-årige have ikke medbragt sit kørekort, så patruljen kørte manden til sin bopæl, da kørekortet skulle afleveres i forbindelse med sagsbehandlingen. Da betjentene ankom til mandens hjem sammen med den anholdte, så de tilfældigt, at der på sofabordet stod to glas med skunk (hash). Politiet beslaglagde skunken, som senere blev kontrolvejet til 25 gram. Den 29-årige blev nu også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 29-årige høre mere fra politiet i sine sager. 

Mand uden for livsfare efter solouheld med betonblander – Nykøbingvej, Ørslev – Kalundborg

Kl. 12.19 skete et solouheld med en lastbil med en tonstung betonblander på en sættevogn. Lastbilen kørte ad rute 225, Nykøbingvej mod syd nord for Ørslev, da den af uvisse årsager kom ud i højre siden af vejen, hvor det omkring 44 tons tunge vogntog skred ud og faldt om på siden i rabatten. Den skred desuden ca. 35 meter yderligere, før den standsede. Ingen andre køretøjer blev indblandet i uheldet.

Føreren, en 56-årig mand fra Kalundborg Kommune, blev reddet ud af lastbilens førerhus i kritisk tilstand. Han blev fløjet til Rigshospitalet til traumebehandling, og de pårørende blev underrettet. Bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og Nykøbingvej blev afspærret fra Kragegårdsvej i nord og ved Ørslev by i syd, mens politiet arbejdede på stedet. Betonblanderen blev tømt for beton, før den kunne bugseres væk af flere bjærgningskøretøjer omkring kl. 18.00. Bugseringen var først afsluttet sent på aftenen. 
Den 56-årige meldes tirsdag formiddag uden for livsfare og i stabil tilstand. Politiet optog rapport i sagen og afventer nu bilinspektørens erklæring, for at få klarlagt omstændighederne omkring uheldet. 

Færdselsuheld – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred 

Kl. 13.31 skete et frontalt sammenstød på Odsherredvej. En 74-årig mand fra Rørvig kørte mod nord og kom af ukendte årsager for langt over i modkørende vejbane, hvor han ramte en bil ført af en 66-årig mand fra Ølstykke. Efter sammenstødet mellem de to biler, fortsatte den 74-åriges bil mod øst, hvor en bil med trailer holdt parkeret på en rasteplads. I bilen på rastepladsen var en 62-årig mand og en 63-årig kvinde fra Roskilde. Tre ambulancer kørte til stedet, hvor parterne blev tilset, og efterfølgende blev den 74-årige mand, den 62-årige mand og den 63-årige kvinde kørt til tjek på skadestuen. Politiet havde spærret vejen indtil kl. 14.35, hvor en enkelt vejbane blev åbnet. Kort efter - omkring kl. 15.00 - var politiet indsats på stedet afsluttet, og det var igen muligt at køre forbi uheldsstedet.

Målrettet færdselskontrol – Holbækvej mellem Knabstrup og Jyderup samt Mørkøv og Holbæk by – Holbæk Kommune

Politiets færdselsafdeling havde om aftenen en målrettet færdselskontrol med særligt fokus på spiritus- og narkokørsel. Det førte blandt andet til, at 10 biler i Jyderup-området blev standset med følgende overtrædelser:
- Narkokørsel: 3 førere
- Kørsel uden førerret: 1 fører
- Besiddelse af narkotika: 3 biler
- Håndholdt mobiltelefon: 1
- Oplysningspligt ikke opfyldt: 1

 

Blandt de standsede var en 28-årig mand fra Nærum, der på Skovvejen i krydset med Holbækvej blev standset kl. 20.16. Narkometeret gav udslag på cannabis og der blev ved ransagning af bilen fundet hash. Føreren blev anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han er sigtet for narkokørsel. Passageren blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og de vil begge høre nærmere, når sagerne skal afgøres. 

Politiet fik også kontakt til en anden personbil i krydset Valdemar Sejrsvej og Gl. Ringstedvej i Holbæk. Her blev en 27-årig mand fra Grevinge anholdt og sigtet for narkokørsel, da narkometeret gav udslag på cannabis. Når blodprøven er analyseret, vil han høre nærmere om sagen. 

Færdselsuheld med promille – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 21.30 fik politiet en melding om et færdselsuheld på Køge Bugt Motorvejen i Greve. En personbil havde ramt autoværnet frontalt med omkring 100 km/t i sydgående retning ved afkørsel 30. Bag rattet sad en 53-årig mand fra Brøndby Strand, som ved rutinemæssig kontrol med alkometeret blæste promillen op over det tilladte. Han blev derfor anholdt og kørt til sygehuset for at få udtaget en blodprøve og tjekket for skader. Den 53-årige var sluppet med knubs trods det alvorlige uheld, så han vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven foreligger. Vejdirektoratet blev underrettet om det krøllede autoværn som følge af uheldet. 

Skud i grønt område – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 00.11 fik politiet flere anmeldelser om, at der var hørt flere skud i nærheden af Ladegårdsparken Øst i Holbæk. Politiet kørte talstærkt til området, men patruljerne traf ingen personer i området, og der var ingen melding om tilskadekomne. Ved undersøgelser på stedet fandt politiet flere afskudte patronhylstre i et grønt område øst for Ladegårdsparken ved Claus Norbysvej. Området blev afspærret, mens der var undersøgelser i gang, og hunde afsøgte området. Politiet oplevede ro i området, mens patruljerne var på stedet, og traf kun meget få personer omkring Ladegårdsparken efter episoden.

Vidner så en ung mand omkring søen umiddelbart efter lyden af skud. Han løb i retning mod blokkene. Manden beskrives som: ung, sort kort hår. Intet nærmere. Et andet vidne så en person, som løb ad stien bag Barsebæk og Peder Billesvej. Personen beskrives som: 180 cm høj, slank af bygning, iført mørk hættetrøje og hætte over hovedet, lange bukser.

Den første patrulje på stedet, så en mørk personbil, som kørte ad Claus Norbys Vej i sydlig retning. Det lykkedes ikke politiet at få standset den mørke personbil, og politiet vil derfor meget gerne i kontakt med den bilist, som kørte i området, og som kan have set noget i forbindelse med skudafgivelsen.

Vidner som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114. 

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi