Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Svebølle - tirsdag den 4. august

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Roskildevej, Solrød Strand

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Møllegårdsvej, Høng
Lundemosen, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Cyklist påkørt i rundkørsel – Ringstedvej/Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 06.54 skete et sammenstød i en rundkørsel, da en bilist overså en cyklist, som blev ramt af bilen. Bilisten, en 44-årig kvinde fra Bjæverskov, kørte ad Ringstedvej og skulle videre lige ud i østlig retning gennem rundkørslen ved Ejbovvej. Cyklisten, en 56-årig mand fra Faxe, kørte i cykelfeltet i rundkørslen, men bilisten overså ham og kørte frem for sin ubetingede vigepligt og ind i rundkørslen. Cyklisten blev påkørt af bilen, så han væltede og slog nakke og ryg. Den 56-årige cyklist blev hentet i ambulance og kørt til sygehuset til behandling. Bilisten kom ikke til skade ved uheldet. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsforseelsen, og den 44-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Spiritusbilist fik taget bilen – Stationsvej, Svebølle - Kalundborg

Kl. 13.55 fik politiet anmeldte en opmærksom borger, at hun netop havde set en stærkt spirituspåvirket mand, som var kørt fra parkeringspladsen ved et supermarked på Stationsvej i Svebølle. Anmelderen fulgte efter bilen, som kørte meget usikkert og undervejs flere gange var tæt på andre bilister og ude i rabatten, så der kom et støvsky. Undervejs kontaktede kvinden politiet, som hurtigt satte kursen mod Svebølle. Manden i bilen standsede ved sin bopæl, hvor anmelderen blev på stedet og ventede indtil patruljen kom frem. Føreren af bilen viste sig at være en 50-årig mand fra lokalområdet, som blev testet med alkometeret, der viste at hans promille var over 2,0, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Den 50-årige var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel, og det var nu 3. gang at han kørte i frakendelsestiden. Både den høje promille og de gentagne kørsler i frakendelsestiden gav politiet mulighed for at beslaglægge mandens bil. Han ønskede dette forelagt retten, som nu skal vurdere beslaglæggelsen. Den anholdte fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 50-årige vil få besked om sagens videre gang. Retten vil senere tage stilling til om bilen skal konfiskeres, når sagen skal afgøres ved domstolen.

Uheld mellem knallert og bil – Industrivej, Hørve – Odsherred

Kl. 19.00 kørte en 25-årig mand fra lokalområdet på knallert ad Industrivej mod syd, hvor vejen ender i en kurve mod øst. Rundt i kurven mod knallerten kørte en personbil, en 26-årig lokal kvinde, som skulle til venstre ind ad en sidevej på Industrivej. I forbindelse med at bilen svingede, kom knallerten kørende i høj fart og ramte bilen, så føreren blev kastet ind over bilens tag. Den 25-årige mand på knallerten havde ingen styrthjelm på og kom til skade ved uheldet. Han blev hentet af lægehelikopteren, som fløj ham til Slagelse Sygehus til behandling for skader i hovedet. Hans tilstand var ifølge sundhedspersonalet stabil. Kvinden slap fra uheldet uden skader. Den 25-åriges knallert blev taget med ind til nærmere undersøgelse, da der var mistanke om, at den kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 30 km/t. Den 25-årige fik udtaget en blodprøve på sygehuset, som skal vise om han havde indtaget alkohol i forbindelse med kørslen. Politiet optog rapport, for at belyse omstændighederne omkring uheldet for at afklare, hvem der kan stilles til ansvar for at det skete.

Bil påkørte lyssignal – Bymarken, Roskilde

Kl. 22.34 kørte en 18-årig mand fra Glostrup ad Københavnsvej, da han i krydset ved Elisagårdsvej kørte ind i venstresvingsbanen, ramte bilen kantstenen og føreren mistede herredømmet over bilen, som fortsatte frem. Han ramte herunder en anden bil og fortsatte videre ind i et lyssignal ved Bymarken omkring 100 m længere fremme. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men lyskrydset gik i sort. Politiet kontaktede el-selskabet, som sendte en reparatør ud. Politiet testede rutinemæssigt føreren for narko og spiritus, som viste negativt resultat. Patruljen registrerede uheldet for at belyse omstændighederne.

Narkobilist smed narko ud af bilen – Høng, Kalundborg

Kl. 00.08 gav en patrulje tegn til, at en personbil skulle standse til en rutinekontrol på Hovedgaden i Høng. Føreren standsede dog ikke, men kørte fra stedet væk fra politiet. Flere politipatruljer blev sat ind for at standse den flygtende bil, som kørte i området omkring Høng, Ruds Vedby, Tjørnelunde, Løve og Gørlev. En politipatrulje afskar bilen vejen ved Gørlev Landevej, men da bilen forsøgte at køre uden om forulykkede bilen og standsede ved Rye Byvej. Føreren af bilen, en 20-årig mand fra Karise forsøgte at løbe fra stedet, men blev hurtigt anholdt. Passageren, en 20-årig mand fra Gørlev blev i bilen, hvor han blev anholdt. Føreren var påvirket af narko, så han blev sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Ingen af mændene var kommet til skade ved uheldet. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en del poser med euforiserende stoffer og piller, blandt andet 15 gram Ketamin og en del stoffer, som politiet arbejder på at klarlægge hvad er. Begge mænd blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og taget med til politistationen.

Undervejs havde personerne i bilen kastet ting ud af vinduet. Politiet sendte patruljer til de steder, hvor tingene var smidt og fandt her fem poser med i alt 3,23 gram af det ulovlige stof Ketamin. I vejkanten, hvor bilen var standset fandt politiet et glas som indeholdt ca. 30 gram amfetamin. Politiet ransager her til formiddag de to mistænktes adresser, hvorefter sagen skal vurderes af anklagemyndigheden, som skal tage stilling til, om der er grundlag for at fremstille de anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

 

OPFØLGNING

Uro og uorden – Hf. Hvilen, Roskilde

På gårsdagens døgnrapport beskrev vi en større politiaktion i haveforeningen Hvilen i Trekroner, hvor i alt otte mænd blev anholdt. Tidligt mandag morgen fik politiet anmeldelse om, at der var netop var ankommet en bil med flere maskerede personer til et kolonihavehus. Politiet kørte hurtigt til stedet, for at afklare mændenes ærinde. Ingen personer var kommet til skade, men en person, som opholdt sig i huset blev dårlig og politiet tilkaldte en ambulance.

Alle de tilstedeværende mænd i alderen 25-32 år fra forskellige stedet på Sjælland blev anholdt for at afklare omstændighederne omkring episoden. Alle mændene blev taget med til afhøring, og der blev foretaget ransagning af hus og de køretøjer, som var på stedet. I en bil fandt politiet et knojern, en peberspray og en mindre mængde narko, som blev sikret. Politiet forsøgte efterfølgende at fastslå, hvem som ejede de ulovlige effekter, men der var ikke grundlag for at sigte nogen af de anholdte i sagen. De blev derfor alle løsladt uden sigtelse. De anholdte ønskede ikke at oplyse til politiet, hvad årsagen var til at mændene dukkede op ved kolonihavehuset. Politiet anser episoden for et internt mellemværende imellem parterne, som politiet ved hurtig indgriben forhindrede udviklede sig.

Flere artikler