Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Svebølle - onsdag den 30. september


Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Havnegade, Nykøbing Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Blågårdsvænget, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Cyklist ramt i rundkørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 08.41 stødte en bil sammen med en cyklist i rundkørslen på Ringstedvej ved afkørsel 19 fra Holbækmotorvejen. Bilisten, en 63-årig mand fra Asnæs kørte fra Holbækmotorvejen og ind i rundkørslen, hvor han blev blændet af solen og overså cyklisten, en 83-årig mand fra Holbæk, som væltede ved påkørslen. Uheldet skabte kortvarigt kø på stedet, men vejen blev hurtigt genåbnet. Cyklisten anvendte cykelhjelm og slap fra uheldet med knubs, men blev kørt til tjek på sygehuset. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsforseelsen.

Uheld under overhaling – Odsherredvej/Gl. Nykøbingvej, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 09.10 skete et færdselsuheld mellem to biler på Odsherredvej, da en 62-årig kvinde fra Fårevejle kørte ad Odsherredvej mod nord og skulle svinge til venstre ad Gl. Nykøbingvej. Bagfra kom en 65-årig mand fra Svebølle som i det samme var ved at overhale en traktor og herefter den 62-årige. Den svingende bil påkørte den overhalende bil, som blev ramt på højre side. Begge biler kunne køre ind til siden efter uheldet, og ingen personer kom til skade. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne ved uheldet og herunder afklare, hvem som kan stilles til ansvar for, at det skete.

Spirituskørsel – Bytoften, Grevinge – Odsherred

Kl. 13.59 standsede en politipatrulje en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren, en 29-årig mand fra Letland, med adresse i Danmark, var tydeligt påvirket af spiritus og frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel. Han ønskede ikke at medvirke i en alkometertest, så han blev anholdt, sigtet og kørt til sygehuset for at få udtaget en blodprøve. Den anholdte havde en adfærd som gjorde, at politiet sendte endnu en patrulje til at assistere med blodprøveudtagelsen. Den 29-årige fik udtaget blod uden det gav anledning til dramatik, hvorefter han blev løsladt. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade førerretten til en person uden kørekort. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, som skal vise om den 29-åriges promille var højere end det tilladte. De kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen.

To uheld på Allehelgensgade inden for kort tid– Roskilde

Bredgade/Allehelgensgade
Kl. 10.30 skete et sammenstød i lyskrydset Bredgade/Allehelgensgade mellem to biler. En 80-årig kvinde fra Havdrup kørte ad Allehelgensgade mod nord, hvor hun stødte sammen med en 29-årig mand fra Næstved som kørte ind i krydset ad Bredgade mod øst. Kollisionen skete midt i krydset, så vejen blev spærret og busruter måtte omlægges. Efter en god time blev bilerne fjernet, og trafikken kunne igen passere på stedet. Ingen personer kom til skade ved sammenstødet. Politiet optog rapport i sagen, for at klarlægge, hvem som havde rødt lys i deres kørselsretning og dermed kan stilles til ansvar for at ulykken skete.

Jernbanegade/Allehelgensgade
Kl. 15.30 blev en 15-årig ung mand fra Roskilde, som kørte på et el-løbehjul, påkørt af en bilist i krydset Jernbanegade/ Allehelgensgade. Bilisten, en 85-årig mand fra Roskilde, kørte ad Jernbanegade, hvor han skulle svinge til venstre ad Allehelgensgade. Den 85-årige overså den 15-årige på el-løbehjulet, som skulle lige ud i krydset ad Jernbanegade mod vest. Sammenstødet skete ved lav hastighed, og den 15-årige kom ikke til skade ved uheldet. Poltiet optog rapport i sagen, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Narkohunde på arbejde – Benløse – Ringsted

Kl. 11.20 var en politipatrulje med narkohunde på en adresse i Benløse, hvor politiet havde mistanke om, at der blev solgt narko. Straks ved ankomst til stedet viste narkohundens skarpe snude fært af narko ved lejligheden. Politiet traf en 20-årig lokal mand, som forsøgte at gemme to poser med kokain fra betjentene. Lejligheden blev ransaget og gennemgået med narkohunden, hvor der blev i alt blev fundet 8,15 gram kokain, 21,89 gram hash, 4,61 gram marihuana og 1 gram krystalliseret hasholie. Den 20-årige mand blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg og taget med til politistationen til afhøring. Politiet beslaglagde de ulovlige stoffer med henblik på konfiskation. Den anholdte blev senere løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille den 20-årige i grundlovsforhør, men han vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Huse mistede strøm efter uheld – Åsvej, Jersie, Solrød Strand

Kl. 14.34 mistede beboerne omkring et uheldssted på Åsvej over for Jersiehallen strømmen, da en bil påkørte to el-skabe i forbindelse med et færdselsuheld. En bil kørte frem fra en indkørslen så bilisten, en 24-årig mand fra Rumænien med adresse i Dragør, for at få oversigt over Åsvej. Her stødte han sammen med en 71-årig lokal mand, som kom kørende ad Åsvej mod vest. Den 71-årige forsøgte at undvige bilen, men blev ramt på fronten og skubbet videre ind i to el-skab, som stod i modsatte side af vejen, hvorefter strømmen i området blev afbrudt. Politiet tilkaldte el-selskabet, der kom hurtigt frem til stedet og fik udbedret skaderne. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Påvirket med frakendt kørekort i stjålet bil – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 20.09 foretog en politipatrulje en rutinemæssig kontrol af en personbil, som kørte ad Køge Bugt Motorvejen mod nord. Føreren af bilen, en 49-årig mand fra Ballerup var spiritus og narkopåvirket, han var frakendt førerretten på grund af en tidligere sag om kørsel i påvirket tilstand. Han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Bilen tilhørte et familiemedlem til den 49-årige, som ikke havde givet tilladelse til, at den 49-årige tog bilen, så han blev også sigtet for brugstyveri. Efter blodprøveudtagelsen blev den 49-årige løsladt, og kan senere forvente at få afgjort sine sager samlet. Bilen blev udleveret til rette ejer.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi