Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Svebølle - fredag den 2. oktober


Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Marksvinget, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Toftevangen, Viby Sj.
Sivvænget, Havdrup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Lovlydige knallertkørere ved skole – Lendrumvej, Strøby – Stevns

Onsdag morgen var færdselspolitiet på kontrol ved Strøbyskolen og holdt diskret øje med de skoleelever, der ankom på knallerter til skolen i tiden op til undervisningsstarten. Færdselspolitiet talte syv knallertkørere og kunne med glæde konstatere, at alle knallertkørere anvendte styrthjelm under kørslen frem til skolens område. Efterfølgende fik færdselspolitiet kontakt til førerne, som overværede den efterfølgende kontrol af knallerterne på et rullefelt, så knallerterne kunne kontrolleres for eventuelle konstruktive ændringer. Knallerterne blev ved samme lejlighed også gennemgået for eventuelle andre fejl og mangler end konstruktive ændringer. Efter morgenens aktion kunne færdselspolitiet med glæde konstatere, at der slet ikke var grundlag for at sigte nogen af de syv knallertkørere fra skolens ældste klasser for nogen som helst overtrædelse af færdselsloven.

Endnu en sag om butikstyveri opklaret – Ahlgade, Holbæk

I går på døgnrapporten beskrev vi, hvordan det lykkedes to veninder at få standset en butikstyv i Holbæk, som havde stjålet en taske. På grund af kvindernes indsats er det lykkedes politiet at opklare endnu en sag om butikstyveri fra Holbæk by, som blev begået i onsdags.

Tøjbutikken Lydias Lux i Nygade anmeldte onsdag kl. 13.01, at der kort forinden havde været tyveri fra deres udstilling af tøj på gaden. Her beskrev personalet, at en kvinde havde taget tøj fra et stativ, hvorefter hun gik videre mod Ahlgade. En patrulje blev sendt til stedet, men fandt ikke her frem til nogen mistænkt i sagen. På baggrund af signalementet af kvinden og overvågning på stedet, mistænkte politiet den 28-årige kvinde fra Kastrup, som senere på dagen blev sigtet for butikstyveri fra taskeforretningen ”Taskepigen”, for også at stå bag dette tyveri fra Lydias Lux. Den 28-årige blev derfor torsdag sigtet for tyveri af diverse beklædningsgenstande til en samlet værdi af 3369 kr, hvilket hun nægtede. Hun kan nu forvente at høre mere fra politiet, når de to sager om butikstyveri skal afgøres.

Færdselsindsats – Holbæk

Torsdag var politiet på færdselsindsats i Holbæk kommune. Betjentene startede på pendlerparkeringspladsen på Ringstedvej om formiddagen mellem kl. 10.45-12.30, hvor omkring 150 biler blev kontrolleret. Herefter gik turen til Kvanløse over for kirken hvor der i tidsrummet imellem kl. 14.00-15.15 blev standset ca. 100 bilister. I Holbæk by blev patruljeret omkring Roskildevej, Nykøbingvej og Kalundborgvej imellem kl. 15.30-18.00 og standset ca. 200 bilister. På kalundborgvej blev en 55-årige mand fra Holbæk sigtet for at køre uden førerret i en personbil, da han ikke havde generhvervet sin førerret, som han blev frakendt for 18 år siden. Hans kone var registreret ejer af bilen, så hun blev sigtet for at overlade føringen af sin bil til en person uden kørekort.

Ovenstående kontrol førte desuden til følgende sager om overtrædelser af færdselsloven:

15 anvendte håndholdt mobil,
4 anvendte ikke sele
4 bilister havde glemt deres kørekort
1 bilist kørte på en cykelsti
3 biler havde nedslidte dæk
5 biler havde øvrige fejl og mangler
15 kørte frem for fuldt stop
1 kørte frem for vigepligt

Størstedelen af sagerne blev lavet på politiets bødeapp, og derfor vil de sigtede inden for ganske kort tid modtage et bødeforlæg i deres E-boks.

Ulovlige effekter i ungdomsbolig – Køge

Kl. 08.00 torsdag morgen slog politiet til mod en ungdomsbolig i den nordlige del af Køge by efter flere anmeldelser og tip om utryghedsskabende adfærd, herunder mistanke om mulig besiddelse af og eventuel handel med euforiserende stoffer. Ved ransagning af boligen fandt politiet pølsemandsposer, en hashpresser, en digitalvægt, flere ulovlige kanonslag, en løsskudspistol med tilhørende ammunition, slagvåben, strømpistoler samt utallige ulovlige knive. Alle de ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sagen, hvor en 20-årig kvinde fra Køge indledningsvist kunne mistænkes. Hun var dog ikke til stede på adressen ved politiets ransagning, men blev senere fundet og anholdt i anledning af sagen. Kvinden blev afhørt til sagen om de fundne effekter, men senere løsladt efter en kortvarig anholdelse. Politiet vil nu med baggrund i de fremkomne oplysninger og de fundne effekter fortsætte efterforskningen i sagen for at få afklaret, om andre kan mistænkes for den ulovlige besiddelse af effekterne.

Narkokørsel – Centervejen, Asnæs – Odsherred

Kl. 10.00 blev en 32-årig mand fra Asnæs sigtet, anholdt og taget med til en blodprøve, da han kørte i en varebil, selvom han var påvirket af narko. En test viste at han havde indtaget hash og amfetamin forud for kørslen. Efter blodprøveudtagelsen blev den 32-årige løsladt, men når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre mere i sagen fra politiet.

Indsats mod for hurtige knallerter – Kalundborg

Torsdag formiddag var færdselspolitiet i Kalundborg, hvor de havde medbragt et rullefelt, for at kunne lave en hastighedsmåling på standsede knallerter.
Kl. 09.39 blev en 43-årig mand fra Kalundborg standset på Svallerup Landevej, Kalundborg, hvor han kørte på en lille knallert, som kørte mere end tilladt. Knallerten blev testet på rullefeltet, der viste at knallerten kunne køre 45 km/t. Da det var 2.gang indenfor 3 år at den 43-årige blev sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert, beslaglagde politiet knallerten med henblik på konfiskation.
Kl.10.47 standsede politiet en lille knallert, som blev ført af en 55-årig mand fra Kalundborg ad Slagelsevej ud for supermarkedet Rema 1000. Betjenten mistænkte den 55-åriges knallert for at kunne køre for hurtigt, så den blev testet på rullefeltet, som viste, at knallerten kunne køre 59 km/t selvom den højst tilladte hastighed er 30 km/t. Den 65-årige blev sigtet for at have kørt på en konstruktivt ændret knallert.
De to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Ulovligt arbejde – Roskilde

Kl. 10.14 var politiets udlændingeafdeling på en byggeplads i den sydlige del af Roskilde, hvor de traf en ukrainsk statsborger, som ikke havde arbejdstilladelse i Danmark. Den 40-årig mand fra Ukraine blev derfor anholdt og sigtet for at overtræde udlændingeloven. Han blev taget med til politistationen til afhøring, hvor han vedtog en bøde i sagen. Den 40-åriges sag blev efterfølgende forelagt Udlændingestyrelsen, som afgjorde, at han kunne administrativt udvises af Danmark med et indrejseforbud i 2 år. Den 40-årige er fortsat frihedsberøvet og bliver her til formiddag fremstillet i grundlovsforhør med begæring om fortsat frihedsberøvelse indtil han kan udvises til hjemlandet.

Købte muligt falsk designtøj – Brogade, Køge

Kl. 13.30 anmeldte en 72-årig mand fra Haslev, at han omkring kl. 11.30 havde været i banken i Køge, og da han kom ud, blev han kontaktet af en udenlandsk mand, som spurgte om vej til lufthavnen. Manden oplyste, at han var salgsleder i designfirmaet Armani i Rom, og som tak for hjælpen tilbød han den 72-årige to stykket gratis tøj. Han oplyste desuden, at han havde en del tøj, som den 72-årige kunne købe billigt, så den udenlandske mand ikke behøvede tage det med tilbage til Italien. Den 72-årige købte tre poser tøj, som han betalte 5000 kr for. Herefter kørte den udenlandske mand fra stedet i en dansk udlejningsbil. Den 72-årige fortrød efterfølgende købet, da han havde hørt om salg af falsk designertøj i pressen og kontaktede politiet. Tøjet blev indleveret til politiet, som nu efterforsker sagen, for at finde frem til den udenlandske mand, som mistænkes for at overtræde markedsføringsloven ved at sælge tøj på gaden.

A: mand, ca. 45 år, ca. 175 cm høj, alm. af bygning med kort mørkt hår. Ring tatoveret omkring venstre ankel. Iført mørk trøje, lys skjorte, slips, blå stumpede jeans og brune støvletter. Havde gips på venstre hånd. Kan genkendes også efter foto.

Borgere som har oplevet noget lignende eller som har oplysninger om den beskrevne mand, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Flygtede fra færdselsuheld – Nykøbingvej/Kragerupgårdsvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 19.52 skete et sammenstød imellem en bil og en knallert i et lige før ved Kragerup Gods. Begge trafikanter kørte ad Nykøbingvej, knallerten mod nord og bilen mod syd, da knallertføreren, en 15-årig pige fra Høng, skulle svinge til venstre ad Kragerupgårdsvej. I forbindelse med svingningen kolliderede de to køretøjer midt i krydset, så knallerten væltede. Bilisten standsede ikke efter sammenstødet, men fortsatte videre ad Nykøbingvej. Et ægtepar overværede uheldet, og da de så at andre bilister var standset for at hjælpe pigen på knallerten kørte de efter bilen og kontaktede politiet. Pigen slap fra uheldet med knubs.

En patrulje blev sendt i retning af ægteparret, der stadig kørte efter den bil, som havde været indblandet i uheldet. Takket være ægteparrets indsat og det gode samarbejde med Sydsjællands – og Lolland Falsters Politi lykkedes det politiet at standse den flygtende bil ved Sorø. Føreren viste sig at have en 46-årig mand fra Ruds-Vedby, som erkendte at have ført bilen på uheldstidspunktet. Bilen havde en mindre skade på fronten. Patruljen afhørte den 46-årige til sagen, hvor han blev gjort bekendt med, at han som part i et færdselsuheld havde pligt til at standse, evt. hjælpe og udveksle oplysninger med modparten ifølge færdselslovens regler. Politiet optog rapport i sagen for at klarlægge omstændighederne omkring uheldet, herunder hvem der har ansvar for, at ulykken skete. De to parter vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Sigtet for hashbesiddelse – Kirkebakken, Svebølle – Kalundborg

Kl.00.50 fik politiet anmeldelse om, at en mindre gruppe unge opholdt sig ved Viskinge Børnehus, hvor der blev røget hash. En patrulje blev sendt til stedet, hvor tre yngre mænd forsøgte at løbe fra stedet. Politiet standsede mændene, tre mænd i starten af 20´erne fra Vestsjælland. Betjentene visiterede mændene, hvor de fandt en lille klump hash på den ene, en 21-årig mand fra Svebølle. Han blev sigtet for narkobesiddelse og hashen beslaglagt. Herefter blev mændene bortvist fra stedet, men den 21-årige kan forvente at høre fra politiet i sagen.

Forsøg på indbrud i benzinautomat – Ringstedvej, Lellinge – Køge

Kl. 01.58 indgik en anmeldelse til politiet om, at en benzinstander på OK-tankstationen var forsøgt opbrudt. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge sagen nærmere. På overvågningen kunne ses at der ca. kl. 01.00 var to mænd, som forsøgte at opbryde benzinautomaten ved den ene benzinstander. Det lykkedes dog ikke bryde automaten op og de to mænd forlod tankstationen i vestlig retning. Politiets vagtcentral sendte signalementet på de to mænd ud til politiets patruljer, også de som var kørende i Sydsjællands politikreds, men ingen blev fundet.

A: Mand, Iført: Sort tophue, brun læderjakke med uldkrave, lyse cowboybukser, hvide sko, iført mundbind.
B: Mand, Iført: Mørkeblå dunjakke, lyse cowboybukser, sorte sko og iført mundbind.

Vidner som har bemærket de to beskrevne mænd i området omkring OK-tanken i Lellinge eller som måske har set et køretøj holdende i nærheden bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand var røg fra briketter – Forsythiavej, Roskilde

Kl. 04.18 kørte politi og brandvæsen til en mulig brand i en villa. Det viste sig dog, at der ikke var ild, men kun røg fra nogle savsmuldsbriketter, som lå oven på en tændt brændeovn. Briketterne var blevet opvarmet af strålevarmen og havde afgivet røg. Husets beboer, en 87-årig kvinde, opdagede selv røgen og fik trykke på alarmknappen til hjemmeplejen som ringede 112. Den 87-årige blev kørt til tjek på sygehuset for røgforgiftning, og skadeservice bestilt til at vurdere og håndtere røgskaderne i boligen.

Uheld i regnvejret – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 04.45 snurrede en bil rundt på motorvejen i det kraftige regnvejr og påkørte autoværnet. Bilen standsede i første vognbane på motorvejen som følge af uheldet. En forbipasserende bilist standsede og fik trukket den forulykkede bil ind i nødsporet, så den ikke holdt til fare for den øvrige trafik. Føreren af bilen, en 18-årig mand fra Roskilde, slap fra uheldet uden tilskadekomst, men der skete skade på bil og autoværn. Bilen blev senere kørt væk fra stedet af autohjælp. Politiet registrerede uheldet og indberettede skaderne på autoværnet til vejdirektoratet.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi