Fartbøller hærger Blakledsvej og narkopåvirket mand uden kørekort stoppet bag rattet

Profilbillede
dato

Mange bilister kører for stærkt - Blakledsvej, Vester Såby, Hvalsø - Lejre

Tirsdag morgen oplevede tre bilister inden for cirka 45 minutter, at de blev sigtet for at overtræde færdselslovens hastighedsregler efter et møde med færdselspolitiet på Blakledsvej i Vester Såby.

Den tredje sigtelse gik til en 55-årig mand fra Svebølle, der blev registreret til at køre mindst 92 km/t i en personbil i sydlig retning.

De to sidste sigtede kan hver især forvente en bøde og et obligatorisk bidrag til Offerfonden på 500 kr., samt en mulig betinget frakendelse af kørekortet. Hvis dette sker, vil de skulle bestå en kontrollerende køreprøve, der inkluderer både en teori- og køreprøve, for at beholde deres kørekort.

Narkokørsel uden kørekort - Gl. Ringstedvej, Holbæk

Klokken 14.01 stoppede politiet et vogntog, der bestod af en varebil med en tilkoblet trailer, for at udføre en rutinemæssig kontrol af føreren og vogntoget.

Føreren var en 23-årig mand fra Svebølle, der ikke havde et kørekort, da politiet i 2022 havde frataget ham hans kørekort i forbindelse med en igangværende sag om narkokørsel.

Den 23-årige deltog efterfølgende i en narkometertest, der viste, at han var påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor også sigtet for narkokørsel og fik taget en blodprøve under en kortvarig anholdelse for at undersøge for euforiserende stoffer.

Ejeren af det pågældende vogntog vil i en separat sag blive sigtet for at have overladt kørslen til en person, der ikke lovligt kunne køre.

Kilde: "Fartbøller hærger Blakledsvej: Tre bilister sigtet på én morgen" og "Narkopåvirket mand uden kørekort stoppet bag rattet på Gl. Ringstedvej"