Svebølle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:
Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger:
Birkegårdsvej, Bårup, Kirke-EskilstrupIndbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Birkelien, Audebo, HolbækMunkekærgård, Køge
Vesterbro, Store-Heddinge
Rugvænget, Solrød Strand
Indbrud i fritids-/sommerhus:
IngenIndbrud i skole og institutioner mv.:
Huslodsvej, Gørlev Mark, Gørlev Sj.Tyveri fra køretøjer:
Naurbjergvej, Naurbjerg, Lille-SkensvedSocial dumping-kontroller – Odsherred
Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag formiddag to kontroller på arbejdspladser i Odsherred kommune. Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) deltog også ved kontrollerne.Første kontrol var kl. 09.45 i den sydlige del af Nykøbing Sj.-området, hvor der på en industriarbejdsplads blev truffet i alt fire udenlandske mænd. De tre var fra Polen og den fjerde fra Ukraine, men ingen af dem havde uorden i deres papirer, så politiet fandt ikke grundlag for at foretage yderligere over for nogen af dem.
En byggeplads i Fårevejle-området fik efterfølgende besøg af myndighederne, som traf en mand fra Ukraine som medarbejder i et firma fra Baltikum. Også han havde orden i sine papirer, så politiet foretog sig ikke yderligere.
Social dumping-aktioner gennemføres jævnligt fra myndighedernes side for at kontrollere, om beskæftigelse af udenlandsk arbejdskraft i Danmark foregår efter gældende regler og med de fornødne tilladelser og registreringer hos myndighederne.
Mistænkelige personer – Bækmosen, Greve
Kl. 09.50 kontaktede en årvågen, 35-årig kvinde fra Greve politiet, fordi hun på en sti havde mødt en anden kvinde, der også undrede sig over to mænds adfærd ved en villa på Bækmosen. Ifølge anmelderen så det ud til, at den ene mand holdt vagt ved at skjule sig i en busk, mens den anden måske ville foretage et indbrud i villaen, men pludselig kom til syne på stedet.Sammen forlod de to mænd stedet og passerede de to kvinder, der bemærkede, at mændene kort efter begyndte at løbe ad en sti i retning mod Karlslunde S-station.
De to mistænkelige mænd blev beskrevet som:
A: mand, ca. 35 år, iført en kasket, armygrøn jakke, sorte jeans og sorte sko med hvid sål, og B: mand, ca. 40 år, iført en grønlig kasket, sort jakke, blå jeans og sorte sko med hvid sål.
Politiet ledte med flere patruljer efter de to mænd, som det dog ikke lykkedes at finde i første omgang for at få afklaret, hvad deres ærinde på Bækmosen havde været.
Efterfølgende fik politiet kontakt til beboeren på adressen, hvor der dog ikke var tegn på forsøg på indbrud eller anden kriminalitet.
Falsk bankmand/politimand – Ringsted
Kl. 10.01 anmeldte pårørende til en 94-årig kvinde fra den vestlige del af Ringsted kommune, at den 94-årige var blevet narret af en falsk bankmand til at udlevere sit dankort og PIN-koden hertil. Herefter var dankortet blevet misbrugt til en uberettiget hævning af 2.000 kr. kontant i en pengeautomat.Den 94-årige var mandag sent om eftermiddagen blevet ringet op af en fremmed mand, der havde præsenteret som en medarbejder i en bank. Han oplyste, at der formentlig var sket en fejl på hendes bankkonto, hvorfra der var sket en uberettiget overførelse af et beløb.
Derfor skulle den 94-årige udlevere sit dankort med tilhørende PIN-kode til en bankmedarbejder, som kort efter ankom til hendes bopæl. Efter udlevering af dankortet var de 2.000 kr. uberettiget blevet hævet i en pengeautomat.
Politiet kørte på et tryghedsskabende besøg hos den 94-årige, der også blev afhørt om de nærmere omstændigheder i sagen. Endvidere forhørte politiet sig i lokalområdet om, hvorvidt nogen andre havde set den falske bankmand henvende sig på den 94-åriges bopæl, men umiddelbart havde ingen set noget af betydning for sagen.
Kl. 23.08 fik politiet endnu en anmeldelse om forsøg på bedrageri fra en 70-årig kvinde fra Ringsted, efter at hun var blevet narret til at lave tre bankoverførsler, der samlet set udgjorde et sekscifret beløb.
Hun havde tirsdag aften fra kl. ca. 21.30 og i omtrent halvanden time talt i telefon med en fremmed mand, der havde præsenteret sig som en navngiven politimand. Politimanden efterforskede økonomisk svindel og bedragerier, og under den lange samtale lykkedes det den falske politimand at få overbevist den 70-årige om, at hun skulle lave nogle bankoverførsler til en bestemt bankkonto, så hendes penge ikke blev tabt i den svindelsag, som politiet efterforskede.
Til sidst, da bankoverførslerne var sat i gang, anbefalede den falske politimand at kontakte politiets tekniske eksperter, hvilket den 70-årige gjorde og i den forbindelse blev klar over, at hun var blevet fuppet.
Hendes pengeinstitut blev straks kontaktet, så banken lykkedes med at få stoppet de planlagte bankoverførsler samt spærret for brug af øvrige personlige oplysninger.
Den 70-årige fik også et tryghedsskabende besøg af politiet, der afhørte hende om de nærmere detaljer også i denne sag om svindelopkald i telefonen.
Politiets råd til at undgå svindel
Sagerne betragtes som bedrageri over for ældre borgere, der af en eller flere falske bankmænd eller politiansatte bliver narret til f.eks. at udlevere betalingskort med tilhørende PIN-kode eller foretage bankoverførsler til fremmede bankkonti i et påstået forsøg på at redde nogle penge for den forurettede.Bedragerne udnytter f.eks. det udleverede betalingskort til hurtigst muligt at hæve kontanter, inden kortets indehaver eller banken får kortet spærret, når svindelnummeret er blevet opdaget.
Politiet vil igen opfordre til at tage en snak med den ældre del af familien om, hvad man kan og skal gøre, såfremt en opringning viser sig at være fra en person, der udgiver sig for f.eks. at være en medarbejder i et pengeinstitut eller en ansat i politiet, og telefonopkaldet ikke er forventet.
Rådet fra politiet lyder på at notere sig navnet på medarbejderen, hvorefter en kontrolopringning til bankens eller politiets hovedtelefonnummer foretages for at få kontakt til den pågældende medarbejder.
Narkobilist uden førerret og forsikring på bilen – Hundige Centervej, Greve
Kl. 12.15 standsede færdselspolitiet en personbil, hvis nummerplader var efterlyste på grund af manglende betaling af den lovpligtige ansvarsforsikring for køretøjet.Bilen blev ført af en 37-årig mand fra Fredericia, som ikke kunne fremvise et kørekort, idet han aldrig havde erhvervet sig et kørekort. Den overtrædelse af færdselsloven blev ikke den eneste sigtelse mod manden, der også blev mistænkt for at være påvirket af cannabis under kørslen, hvilket så udløste endnu en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.
I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 37-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt. Nummerpladerne på personbilen blev afmonteret, så den 37-årige må nu finde alternativ transport af både bil og sig selv retur til Jylland.
Spirituskørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Nykøbingvej, Snertinge - Kalundborg
Kl. 13.24 standsede politiet en personbil, som en 44-årig kvinde fra Svebølle førte ad Nykøbingvej i Snertinge. Politiet kunne straks konstatere, at der var tale om en kvinde, som politiet adskillige gange tidligere havde sigtet for overtrædelser af færdselslovgivningen.Den 44-årige blev i forbindelse med dagens kørsel i personbilen også konstateret påvirket af spiritus i en sådan grad, at hun blev sigtet for spirituskørsel. Endvidere var den 44-årige i forvejen blevet frakendt førerretten, hvorfor hun også blev sigtet for kørsel i bilen i frakendelsestiden.
Den 44-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Politiet kunne ved nærmere kontrol af den 44-åriges sager hos ordensmagten konstatere, at dagens kørsel uden førerret i bilen var 16. gang inden for de seneste tre år, at hun blev afsløret i at være fører af et køretøj trods det manglende kørekort.
Hendes personbil blev derfor beslaglagt for at undgå fremtidige og dermed fortsatte overtrædelser af færdselsloven.
Personbilen havde den 44-årige kvinde erhvervet sig i starten af februar måned, efter at politiet sidst i januar måned i forbindelse med en anden sag om spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden beslaglagde den bil, som hun kørte i på daværende tidspunkt.
De to seneste sager samt seneste sag beslaglæggelse af et køretøj lægges nu sammen med de øvrige sager, som den 44-årige mangler at få en strafferetlig afgørelse på.
Falsk bankmand og -kvinde – Roskilde
Kl. 14.59 anmeldte pårørende til en 85-årig kvinde fra Roskilde by, at den 85-årige kort før kl. 13.00 var blevet fuppet af en falsk bankmand. En fremmed mand havde ringet og præsenteret sig om en medarbejder i kvindens bank, der kunne konstatere, at kvindens bankkonto var blevet hacket.Banken havde derfor brug for at få udleveret den 85-åriges dankort incl. kode, idet dankortet skulle inddrages og destrueres for at få rettet op på problemet. En kvindelig medarbejder fra banken fik få minutter senere udleveret dankortet på den 85-åriges bopæl som krævet.
Da den 85-årige nogle minutter senere selv erkendte, at hun måske var blevet fuppet, var det udleverede dankort allerede blevet misbrugt til en uberettiget hævning af 6.000 kr. kontant.
Den falske, kvindelige bankmedarbejder blev af den 85-årige beskrevet som: kvinde, spinkel af bygning, ca. 170 cm høj, mørkt skulderlangt hår, iført pænt mørkt tøj, lang frakke og støvler. Hun var lys i huden og talte i øvrigt flydende dansk.
Politiet kørte efterfølgende ud til den 85-årige, som blev afhørt til sagen for at få de nærmere detaljer klarlagt til brug for politiets efterforskning i denne sagskategori, hvor mange andre og især kvinder er blevet fuppet af falske bankmænd og –kvinder.
Bilist uden kørekort, men med narko – Anders Plougs Alle, Greve
Kl. 15.10 standsede færdselspolitiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.Føreren var en 18-årig mand fra Ishøj, som ikke havde erhvervet sig et kørekort og derfor blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.
I forbindelse med kontrollen af den 18-årige fandt politiet ham i besiddelse af en hobbykniv i en bukselomme, ligesom politiet også fandt ham i besiddelse af forskellig slags narkotika.
Fundet af narkotikaen medførte en anholdelse af den 18-årige, hvis bil blev undersøgt nærmere af en tilkaldt af en narkohund. Efterfølgende foretog politiet også en ransagning af hans bopæl, så den 18-årige kunne mistænkes for at være i besiddelse af godt to gram kokain i fem salgsposer samt knap 12 gram hash i 10 salgsposer.
Politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af narkotikaen med henblik på videreoverdragelse til andre, så mængden af narkotika gav anledning til en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 18-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, men kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres. Både narkotikaen og den ulovlige kniv blev beslaglagt som bevis i sagerne.
Hurtig trafikant tæt på at miste motorcyklen – Vordingborgvej, Herfølge – Køge
Kl. 17.47 foretog færdselspolitiet en kontrol af trafikanternes hastighed ved brug af en lasermåler. En trafikant blev målt til at køre med mindst 139 km/t i sydlig retning ad Vordingborgvej på en strækning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 70 km/t.Der var tale om en motorcykel, hvis fører – en 25-årig mand fra Fakse – blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, der ud over en bøde også vil medføre en påstand om betinget frakendelse af førerretten.
Hastighedsovertrædelsen lå meget tæt på at blive betegnet som en såkaldt vanvidskørsel, hvilket ville have været tilfældet, såfremt motorcyklisten havde kørt mere end 100 % over den tilladte hastighed.
En betinget frakendelse af kørekortet medfører automatisk krav om en fornyet teori- og køreprøve for at beholde kørekortet, hvorefter kørekortindehaveren inden for de næste tre år ikke må begå en tilsvarende overtrædelse af færdselsloven til betinget frakendelse for at undgå helt at miste førerretten.
Narkokørsel – Rådhusvej, Asnæs – Odsherred
Kl. 23.05 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Fårevejle St. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at politiet havde fået en mistanke om, at han var påvirket af cannabis under kørslen.Den 31-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Brand i skraldespand – Parkvej, Solrød Strand
Kl. 23.06 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var rykket ud til ildebrand i en skraldespand ved en skole.Branden blev hurtigt slukket, så det kun var indholdet i en metalskraldespand, som var udbrændt. Skraldespanden var i et træskur, som dog havde fået lidt sodsværtninger op ad siderne som følge af branden.
Branden var blevet opdaget af et tilfældigt vidne, der havde slået alarm, men som ikke havde set nogen forlade området. Politiet vil derfor undersøge årsagen til brandens opståen nærmere for at få afklaret, om nogen kan drages til ansvar herfor.
Spirituskørsel – Hornsherredvej, Lyndby, Kirke-Hyllinge – Lejre
Kl. 01.47 blev en 37-årig mand fra Albanien standset og kontrolleret, da han kom kørende i en dansk registreret bil. Da han var påvirket af spiritus i en sådan grad, at han kunne sigtes for spirituskørsel, blev han anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.I bilen var tillige en 42-årig kvinde fra Albanien, som opholdt sig ulovligt i Schengen-området, idet hun havde forbud mod at indrejse hertil. Kvinden blev derfor også anholdt og sigtet for ulovligt ophold i Danmark.
Den 37-årige blev løsladt efter blodprøven, mens den 42-årige kvinde er forblevet i politiets varetægt. Politiet er ved at undersøge, hvad der videre skal ske med hende i forbindelse med overtrædelsen af udlændingelovgivningen.
Buschauffør overfaldet – Herregårdsvej, Himmelev, Roskilde
Kl. 06.28 fik politiet via alarm 112 melding om, at et par mænd var i slagsmål på Herregårdsvej ved Østbyvej.
Politiet rykkede ud til stedet og fik kontakt til en lettere forslået, 28-årig mand fra Roskilde, som også var påvirket af spiritus. Han ønskede ikke at tale med politiet og udtalte mindre pæne ting til de tilstedeværende politipersonale, som vurderede, at han ville være til fare for sig selv, såfremt han ikke blev frihedsberøvet til afrusning.
I forbindelse visitationen fandt politiet ham i besiddelse af lidt hash, som han blev sigtet for ulovlig besiddelse af.
Politiet fandt ikke nogen modpart til den 28-årige i forhold til det anmeldte slagsmål på stedet.
Efter ankomsten til politistationen i Roskilde med den anholdte fik politiet et opkald fra en 58-årig, kvindelig buschauffør, som kunne oplyse, at hun på Herregårdsvej ved Østbyvej var blevet overfaldet af en mand, der ikke havde billet til at køre med bussen.
Manden var blevet så sur og ophidset over afvisningen, at han både slog buschaufføren, vred hendes fingre og spyttede på hende.
Ud fra buschaufførens beskrivelse af den sure mand kunne politiet mistænke den allerede anholdte for at have udøvet vold mod buschaufføren, så politiet sigtede ham for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om vold mod nogen i offentlig tjeneste.
Efter et lægecheck vil den 28-årige blive lagt i detentionen til afrusning inden egentlig afhøring til sagen, hvorefter politiet vil tage stilling til, om han skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør.